CİMER başvurusu nasıl yapılır? CİMER şikayet başvurusu nasıl olur?

Şikayetlerinizi ve tükettiğiniz ürün hakkında rahatsız olduğunuz noktaları dile getirmeniz CİMER başvurusu ile daha kolay. Siz de bu yazımızdan yararlanarak CİMER başvurusu yapın ve haklarınızdan yararlanın…

Haklarınızı CİMER başvurusu yaparak savunabilirsiniz. CİMER başvurusu nedir sorusunun cevabına bu yazıdan rahat bir şekilde ulaşabilir, bilgi edinebilirsiniz. Çözüme kavuşturulamayan problemlerin çözülmesi adına CİMER başvuru formu doldurma ile merak ettikleriniz için hazırladığımız yazıyı okuyabilirsiniz.

CİMER

2015 yılında kurulan CİMER, Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezidir. İnsanların talep, bildirim, görüş ve şikâyetlerini direkt iletebileceği bir web iletişim sitesidir. 2018 yılından beri BİMER olarak faaliyet gösteren hizmet artık daha kapsamlı bir şekilde CİMER’den hizmetine devam etmektedir.

Reklam
Reklam

CİMER Başvurusu Nasıl Yapılır?

CİMER’e başvuru yapmak isteyen kişiler siteden ulaşım sağlayabilir. Ayrıca e- devlet üzerinden de sisteme müracaatta bulunabilirsiniz. T.C. kimlik numarası, ad soyad, annenizin evlenmeden önceki kızlık soyadı ve cep telefonunuzu yazarak telefonunuza gelen onay kodu ile giriş yapabilirsiniz.
E-Devlet CİMER Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-devlet üzerinden sisteme giriş yaptığınızda sistemde karşınıza çıkan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne girerek uygulamaya giriş kısmına tıklayabilirsiniz. Kimlik bilgilerinin sorgulandığı sayfaya yönlendirileceksiniz. Formu doldurduktan sonra CİMER’e başvuru yapma sebebinizi belgeleriniz ve açıklamalı yazınızla belli edebilirsiniz. Şikâyet dilekçenizi yazarak işlemi sonlandırmış olursunuz. CİMER’e yapmış olduğunuz başvurulardan size hemen dönüş sağlanması zorunluluktur.

CİMER’e Kimler Başvuru Yapabilir?

T.C. vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden yabancılar CİMER’e başvuru yapabilmektedir.
CİMER’e Yaptığım Başvurularda Kimlik Bilgilerimi Gizleyebilir miyim?
İhbar veya yapmış olduğunuz şikâyetlerde adınızın ifşa olmasını istemediğinizde, ihbar butonuna tıklayarak karşınıza gelen seçeneklerden “kimlik bilgilerimin gizli kalmasını istiyorum” kutucuğunu işaretleyerek adınızı gizleme hakkına sahip olabilirsiniz. Böylelikle yazmış olduğunuz dilekçeniz CİMER yetkilileri tarafından görülecektir.

Reklam
Reklam

CİMER’e Şikayet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezine yapmak istediğiniz ihbar ve görüşleri kimlik bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza gelen “Başvuru Detayı” kısmını inceleyerek devam ettirebilirsiniz. Yazacağınız metin 1.500 karakter şeklinde sınırlı bir şekilde ayarlanmıştır. Anlaşılır, net, kısa ve öz şekilde açıklayıcı bir şekilde yazmalısınız. Elinizde bulunan bir belge ile alakalı şikâyetiniz varsa; sol aşağı kısmında yer alan “dosya seç “ bölümünden sisteme yükleyebilirsiniz. Yazmış olduğunuz bilgiler ile elinizde bulunan belgelerin birbirini tamamlayıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Yazı işleminiz bittiğinde ileri butonuna tıklayarak “Başvuru Tamamla” bölümüne geçiş yapabilirsiniz.

CİMER Başvuru Sorgulamaya Nasıl Bakılır?

CİMER veya e-Devlet üzerindeki arama motoruna CİMER Başvuru Sorgulama yazarak sistemden bakabilirsiniz. Sistemde karşınıza çıkan tablodaki detay kısmında yapmış olduğunuz ihbara ya da şikâyete cevap gelip gelmediğini oradan görebilir, takip edebilirsiniz. Aynı zamanda hareket listesini kontrol ederek işlem sürecinin ne durumda olduğunu görebilir, konu hakkındaki ilerlemeleri ve gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz. Sistem içerisinde bulunan kişisel hesaplarınıza da raporlar iletilir. Böylelikle hem e-Devlet sisteminize hem de mail adresinize bilgiler yollanır.

Reklam
Reklam

CİMER Başvuru Sonucu Ne Zaman Gelir?

Yaptığınız işlemin sonucunu CİMER veya e- Devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Hangi aşamada ve hangi saat diliminde olduğunu, hangi kurum tarafından size cevap verildiğini sistem içerisinde görebilirsiniz. Dilekçeniz maksimum 30 gün içerisinde sonuçlanır.

CİMER Şikayet Hattı Telefon Numarası Nedir?

Cumhurbaşkanlığı Telefon Numarası: 0(312) 525 55 55
Faks Numarası: 0(312) 525 58 31
CİMER Adresleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe / ANKARA
E- Mail: cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
CİMER Hattı: Alo 150
Bu numaraları aradığınızda bireylerin bulundukları il valiliklerindeki yetkili kişilere yönlendirilerek yanıt verilmektedir.

CİMER’e Kaç Tane Başvuru Yapılabilir?

CİMER’e gün içerisinde sadece 1 kez başvuru yapabilirsiniz. Başka bir konu hakkında bildirim vermek istediğinizde bu işleminizi ertesi gün gerçekleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta; gerçekleştirmek istediğiniz ihbarı, görüşü veya şikâyeti sadece kendiniz adına yapabilirsiniz. Bir başkası adına sisteminiz üzerinden müracaatta bulunamazsınız.

Reklam
Reklam

CİMER’e Yaptığım Başvurudan Vazgeçebilir miyim?

CİMER başvurusu iptal etme hakkına sahipsiniz. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Başvuruda bulunduğunuz konu hakkında işlem yapıldığında ise; iptal etme işlemini gerçekleştirmek için kurumun kararını beklemelisiniz.

Aynı zamanda şikâyetinizden vazgeçmek istediğinizde dilekçeniz kamu kurumuna sevk edildiğinden dolayı sistem içerisinde yer alan iptalin talebi kısmından “vazgeçilen başvurunun işleme alınmaması” kısmına tıklayarak aynı kuruma işlem hakkında bilgi iletilmesini sağlayabilirsiniz.

CİMER’den Başvuru Sonucunu Alamadığımda Ne Yapabilirim?

Dilekçenize 30 gün içerisinde cevap gelmediğinde başvuruyu yapan kişi CİMER’e tekrardan yeni bir başvuru işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Konu hakkında bilgilendirme mesajı almadığınıza dair şikâyetinizi yeniden açıklama metni kısmından yazabilirsiniz. Böylelikle kuruma yöneltilen bu bilgi doğrultusunda başvuruyu yapan kişiye olumlu veya olumsuz bir cevap yazılması gerektiğine dair bilgilendirme yapılır. Şikayet dilekçesine cevap vermeyen kuruma uyarıda bulunulur.

Reklam
Reklam

Yollanan Bilgiden Memnun Değilim Ne Yapabilirim?

İhbar ve görüş bildirisi yaptığınızda konu hakkında size verilen cevaplardan memnun olmayabilirsiniz. Sorununuza yönelik daha açıklayıcı cevaplar almak isteyebilirsiniz. O zaman tek yapmanız gereken; konu hakkındaki verilen cevaptan memnun olmadığınızı açıklayıcı ve kısa bir dille anlatmak olur. Başvurunuzu yeniden tekrarlayarak aynı kuruma başvuruda bulunabilir ve işleminizin tekrardan gözden geçirilerek size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: