Çimet ile Uludağ Üniversitesi işbirliği protokolü imzalandı

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Çimet arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek,...

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Çimet arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman ve Çimet Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen’in imza koyduğu protokole göre, UÜ Veteriner Fakültesi, Çimet tesislerinde halk sağlığı, gıda mevzuatı, gıda güvenliği, ürün kalitesi, yeni ürün geliştirilmesi gibi konularda destek verecek. Çimet de, öğretim üyeleri ve öğrencilerin araştırma ve uygulama yapmaları amacıyla tesisini hizmete açacak.

Reklam
Reklam

Protokol imza töreninde konuşan Çimet Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen, başları her sıkıştığında üniversiteden her zaman destek aldıklarını ancak bunu resmiyete dökerek sistematiğe bağlamak amacıyla protokol imzaladıklarını söyledi. Üniversiteye sonuna kadar güvendiklerini kaydeden Çimen, "Üniversite gelsin bizi denetlesin, uygun bulmadığı yerleri gerekirse kapatsın. Biz Üniversitenin bilgisine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Ne zaman istediysek koşup geldiler. Üniversitenin her zaman işbirliğine hazır olduğunu gördük. Biz sanayiciler Üniversiteden yardım istemesini bilmiyorsak biraz da kendimizi eleştirmemiz gerekir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de, üniversitenin sanayi ile işbirliği yaparak, bilgi birikimini topluma kaliteli ürün olarak yansıttığını, böylelikle en önemli görevlerinden birini yerine getirmekten dolayı gurur duyduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, topluma kaliteli hizmet etmek amacıyla Üniversiteyle işbirliğini seçen Çimet’in Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen’e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman da, fakültenin Avrupa Veteriner Eğitim Birliği (EAEVE) tarafından akredite edildiğini belirterek, eğitim gören öğrencilerin mesleğe daha iyi hazırlanmaları açısından firmalarda staj yapmanın çok önemli olduğuna işaret etti ve ÇİMET’le yapılan protokolü bu nedenle önemsediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz