Çin Borusu Ile Vietnam Ve Tayland Ipliğine Damping Soruşturması

- Çin'den ithal edilen çelik çekme borular ile Tayland ve Vietnam'dan ithal edilen polyester tekstüre ipliklerde damping yapıldığı gerekçesiyle soruşturma

- Çin'den ithal edilen çelik çekme borular ile Tayland ve Vietnam'dan ithal edilen polyester tekstüre ipliklerde damping yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararında, Çin menşeli "dökme demir hariç demir ve çelikten dikişsiz çekme borular"ın Türkiye’ye "dampingli ve sübvansiyonlu fiyatlarla" ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiasıyla, "damping ve sübvansiyon soruşturmaları" açılmasına karar verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Aynı Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer kararda da, Tayland ve Vietnam menşeli "polyester tekstüre iplikler"in Türkiye’ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiasıyla, "damping soruşturması açılmasına" karar verildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: