'Cin Hastanesi' kapatılıyor

Sağlık Bakanlığından, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmediği, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu da 'Cin Hastanesi'nin kapatılacağını söyledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, söz konusu hastane ve merkeze ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı belirtildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Açıklamada, "Bakanlığımız tarafından 'Cin Hastanesi' veya 'Manevi Şifa Merkezi' olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmemiştir. İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından adres tespiti yapılarak, inceleme başlatılmıştır. İlgili kanun çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır." ifadesine yer verildi.

Reklam
Reklam

Bu ve benzeri kişi ve kuruluşlar hakkında devamlı takip yapıldığı, ihbarların değerlendirildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, aynı amaçla yayın yapan internet sitelerinin de kapattırıldığı kaydedildi.Açıklamada, vatandaşların bu tür yerlere itibar etmemeleri, tespit etmeleri halinde valiliklere şikayette bulunmaları istendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: KAPATILACAK

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, bazı basın yayın organlarında yer alan, bir merkezin, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştırıldığı iddiasına ilişkin, "Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde bura, ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet teşkilatınca kapatılacak." dedi.

Reklam
Reklam

Memişoğlu, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetinin çok özellikli bilgi ve standart gerektirdiğini söyledi.İnsanların sağlığını riske atacak herhangi bir olumsuzluğun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Üstelik de bizim dinimiz gibi ulvi bir dini kullanarak, istismar eden insanlara hiç tahammülümüz yok. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür, sağlık hizmet sunumu standardize edilmemiş veya geleneksel tıp uygulamaları yapılsa da bizden izni olmayan, standardı, ruhsatı olmayan hiçbir uygulamaya izin vermiyoruz" ifadesini kullandı.

Bununla ilgili gerekli çalışmaları da her zaman yaptıklarını dile getiren Memişoğlu, şunları kaydetti:
"Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde bura, ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet teşkilatınca kapatılacak. Biz sağlığımızı yolda bulmadık. İnsanlar sağlığını yolda bulmadılar. İstanbul'da, yetkisiz, yetersiz hiçbir sağlık hizmeti sunumuna izin vermeyeceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bu, Suriyeliler olsun, diğerleri olsun, geleneksel tıp olsun sağlık hizmeti sunacaklar, bu hizmeti sunacak standartta ve yeterlilikle olan insanlar olacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bunun takipçisiyiz. Bununla ilgili bir görüntü, duyum olduğu zaman biz gereğini yapıyoruz. Bunun haricinde de rutin denetimlerle de bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Kamuoyu bunu bilsin."

Reklam
Reklam

"VATANDAŞLARIMIZ İLAÇ ADI ALTINDA VERİLEN NE İDİĞİ BELİRSİZ ŞEYLERİ KULLANMASINLAR"

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğünce onaylanmış, ruhsatlanmış sağlık tesisleri haricindeki yerlerin sağlığa ciddi zararlar vereceğine işaret ederek, "Çünkü biz vatandaşlarımızın sağlığı için burada oturuyoruz. Biz onlara sağlığı en iyi şekilde sunacak kurum ve kişileri ruhsatlandırıyoruz, yetkilendiriyoruz. Kesinlikle bu tür yerler, vatandaşlara zarar veriyor. Bunu biz çok net görüyoruz. Bazı uygulamaları, ilaç dedikleri ne idiği belirsiz şeyleri kullanmasınlar. Sonra böbrek, kalp, karaciğer yetmezlikleriyle, ölüme sebebiyet veren hususları görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu durumların insan hayatı için risk teşkil ettiğini dile getiren Memişoğlu, şöyle devam etti:"Biz bu hususta insanlarımızın Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğünce yetkilendirilmemiş yerlere gitmemesini, buradan medet ummamalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü bizim işimiz sağlık standartlarını, sağlık hizmetini en iyi sunulmasını sağlamak. Maalesef insanların duygularını, mağduriyetlerini, düşkünlüklerini kullanan insanlıktan nasibini almamış kişiler çıkıyor. İnşallah bunlar Türkiye'de gittikçe azalırlar, biz elimizden geldiğince bununla mücadele ediyoruz, halkımızı da bunlara talepkar olmaması için uyarıyoruz. Sonuçta toplumumuzca, sağlığın kıymeti, kaybedilince anlaşılıyor. Bu tür yerlerin sağlığı kaybettirme oranı çok daha yüksek yerler. Elimizdeki tüm personelle, ilçe sağlık müdürlüklerimizle bu tür kaçak, izinsiz, ruhsatsız yerlerin tespitine çalışıyoruz ama halkımızdan da aynı anda bu yerleri tespit edip, gördüklerinde bize bildirmelerini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Kemal Memişoğlu, geleneksel tıp ile ilgili bir yönetmelik oluşturulduğunu anımsatarak, geleneksel tıbbın da artık Bakanlık tarafından kontrol edilebilen ve denetlenen bir alan olduğuna işaret etti.

Bakanlığın bu anlamdaki başvuruları incelediğini ve komisyondan çıkan karar doğrultusunda da bu alanda hizmet verecek alanlara yetki veya ruhsat verildiğini kaydeden Memişoğlu, vatandaşların iş yeri ruhsatı, izin belgesi ya da bir ilacın kullanılmasıyla ilgili belgeleri görüp, sorma hakkı olduğunu da sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

İstanbul İkitelli'de iki hafta önce 'Manevi Şifa Merkezi' adıyla tabela asılan 5 katlı binada metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi yazıları dikkat çekiyor. Türkiye'nin ilk büyü bozma ve cin çıkartma merkezi olduklarını iddia eden sözde cin hastanesinin sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekti.

Paylaşılan videolarda "beyaz doktor önlükleriyle"; büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat hizmetler verildiği savunuluyor. Sosyal medyada merkezin onaylı olduğunu iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

CİN ÇIKARMA 400 LİRA

Sözde hastaneye gitmek isteyenlere önce telefonla uzaktan 'bakım'! yapılıyor sonra randevu verilerek merkeze çağrılıyor. Ön bakım ücreti olarak merkeze gidenlerden 100 lira, telefonda büyü bakımı yaptıranlardan 200 lira ve seans ücreti olarak 400 lira talep ediliyor. Bir seansta yeterli çözüm sağlanmazsa her seans aynı ücret isteniyor.

Sözde hastanenin facebook sayfasında binlerce takipçisi var. Tanıtım "Nihayet ülkemizde de açıldı. Cin, büyük ve musallat tedavisinde gerçek çözüm Manevi Ameliyat' ifadesiyle yapılmış.

"BAYAN HACAMAT UZMANIMIZ VARDIR"

Sözde hastanenin sosyal medyadaki tanıtımları şöyle:

-Profesyonel şekilde bay ve bayanlara hacamat ve sülük tedavisi yapılır sünnete uygun duası ve niyetiyle bayan hacamat uzmanımız mevcuttur.
-Merkezimizde astral seyahat (tayyi Mekan) hizmetimizden bir örnek Özbekistan'dan getirip kadromuza dahil ettiğimiz Dildora Hanımefendi astral seyahatın yanı sıra Allah vergisi Bio enerji yeteneğiyle de Merkezimizde elleriylede şifa dağıtmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

MANEVİ NARKOZ

Paylaşılan bir videoda ise 'cin çıkarmaya hazırlık' seansına yer verilmiş. Altında "Hocalarımızın büyü bozma ve cin musallatı çıkarma öncesi MANEVİ narkozu (bayıltma işlemi) ifadesi yer alıyor. (AA)

Anahtar Kelimeler: