'çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası' Akü’de Dinleti Sundu

Türkiye’de 2012 yılının ‘Çin Kültür Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti’nden Afyonkarahisar’a gelen 'Çin...

Türkiye’de 2012 yılının ‘Çin Kültür Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti’nden Afyonkarahisar’a gelen 'Çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası', Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde dinleti gerçekleştirdi.

Geleneksel Çin kıyafetlerini giyen ve geleneksel Çin enstrümanlarını çalan, tamamı kadın müzisyenlerden oluşan 45 kişilik Çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası, binlerce yıllık Çin kültürünün öne çıkan örneklerinden müjde, yi milliyet dansı, kırmızı fener, sazlık derme, derin gece, kız operasından alıntılar ve 11 farklı bölümle müzikal gerçekleştirdiler.

Reklam
Reklam

Törenin sonunda 'Çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası'na çiçek sunarak bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çinlilerle Türklerin bin 500 yıl öncesine dayanan ortak bir tarihi olduğunu söyledi. Çinlilerin dünyaya hediye ettikleri birçok icatlarının olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Çinlilerin ipek, porselen ve barut gibi birçok şeyi icat ettiklerinden bahsetti. Çin’in 1 buçuk milyarlık nüfusuyla dünya ekonomisine yön veren köklü bir millet olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “2012 yılının Türkiye’de ‘Çin Kültür Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti’nden Afyonkarahisar’a gelen Çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası'nın sergiledikleri eserler çok güzel olup bizlere doyumsuz bir konser verdiler. Ayrıca Türk kültürüne tamamen yabancı bir kültür olmadığını dinlediğimiz eserlerden anlıyoruz" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkiye Küçük ve Orta ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Afyonkarahisar Destekleme Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Çin Kültür Müsteşarı Jian You, Afyonkarahisar protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz