Çin Merkezli UnionPay Kartlar Türkiye'de De Kullanılabilecek

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kartlı ödeme sistemi olarak 2002 yılında Çin’de kurulan ve dünya çapında...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kartlı ödeme sistemi olarak 2002 yılında Çin’de kurulan ve dünya çapında 140’dan fazla ülke ve bölgede kabul edilen 3,4 milyarı aşkın karta sahip UnionPay’in uluslararası iş ortağı UnionPay International (UPI) ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile artık Çin dahil olmak üzere 30’a yakın ülkede çıkarılan UnionPay kartlarıyla Türkiye’deki tüm ATM’lerde işlem gerçekleştirilebilecek. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, yapılan işbirliği ile Çin dahil olmak üzere 30’a yakın ülke ve bölgede Unionpay kartları işlem yapılabileceğini vurguladı. Söz konusu kartın Türkiye’ye gelmesiyle birlikte ülkede turizm gelirlerinin artması bekleniyor.

Reklam
Reklam

2002 yılında Çin Merkez Bankası (People’s Bank of China) ve Danıştay’ının onayı ile kurulan Union Pay, bir banka kartı kuruluşu. Merkezi Şangay’da olan Union Pay’in yurtiçinde ve dışında olmak üzere 400 üyesi bulunuyor. UnionPay kartları Çin dışında 140’dan fazla ülkede geçerli ve 3,4 milyar UnionPay kartı mevcut. İş, seyahat veya eğitim amaçlı olarak Çin’e gelen yabancılara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla kartların ülke dışında basımını da destekleniyor. 30’a yakın ülkede 65 firma UnionPay kartı kullanıma sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: