Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısından Didim’e Ziyaret

Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian ve beraberindeki 7 general 2 ataşeden...

Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian ve beraberindeki 7 general 2 ataşeden oluşan 51 kişi Çin heyeti, Didim'e turistik gezi düzenledi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı ziyaret eden Çinli komutanlar, daha sonra Apollon Tapınağını gezdi.

3 günlük bir gezi amacıyla Türkiye'ye gelen ve İzmir’de konaklayan aralarında Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian, 7 general 2 ataşeden oluşan 51 kişi Çin Heyeti Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Apollon mabedini görmek için Didim’e geldi. Çin heyetini Ege Ordu Komutanlığı’ndan Albay Necati Yalçın eşlik etti.

Reklam
Reklam

Heyet ilk olarak Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı makamında ziyaret etti. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yapılan ziyaretin kendilerini memnun etiğini belirterek Çin’in turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve Didim’in Çin’de tanıtılması için zaman zaman tur operatörleri aracılığı ile görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Kamacı Çin askeri erkanının yaptığı bu ziyaretle “Gönüllü Turizm Elçileri” olacaklarını belirterek kendilerine teşekkür etti.

Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian’da Didim’in adını duyduklarını ve İzmir ziyaretleri kapsamında geldikleri bölgede Didim’i görmeden gitmek istemediklerini belirtti.

Ziyarette Belediye Başkanı Mümin Kamacı Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian’a Didim Apollon Mabedini temsil eden bir hediye verdi. Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian ise Belediye Bakanı Mümin Kamacı’ya ünlü Çin kırmızısı renginde bir çay fincanı hediye etti.

Reklam
Reklam

“TAPINAĞA ZİYARET..

Didim Belediyesi’ndeki bu ziyaretin ardından Dünyaca ünlü Apollon Tapınağını gezen Korgeneral Wang Chaotian tapınaktaki eserleri yakından izleyerek eserler ile ilgili sorular sordu. Heyette yer alan Çinliler Apollon Tapınağının bol bol fotoğrafını çekerek tapınakla ilgili bilgiler aldıkları görüldü. Grup tapınak ziyaretinin ardından D-Marin Didim Marinayı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: