Çin: Oyuncakların "çoğu" güvenli

PEKİN (İHA) - ABD'li oyuncak firması Mattel'in Çin yapımı 18 milyon oyuncağı piyasadan toplatma kararına Çin'den yanıt geldi. Çin Kalite Yönetimi, Denetim ve Karantina Genel İdaresi, ABD'ye ihraç edilen oyuncakların çoğunun güvenli olduğunu belirtti.

Dünyaca ünlü ABD'li oyuncak firması Mattel dün yaptığı açıklamayla 18 milyon Çin yapımı oyuncağı toplatma kararı aldığını bildirmişti. Bu kararın ardından Çin Kalite Yönetimi, Denetim ve Karantina Genel İdaresi ise, ABD'ye ihraç edilen oyuncakların büyük çoğunluğunun güvenli olduğunu savundu. Kurumdan bugün yapılan açıklamada, "Çin'in ihraç edilen mallarının kalitesini ve güvenliğini korumak için uzun yıllardır, tam ve sıkı bir denetim sistemi bulunuyor. Çin'in ABD'ye ihraç ettiği ürünlerin büyük çoğunluğu Amerikan standartlarına uyuyor" diye belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca, konunun araştırılacağı ve kurumun sorunları çözmek amacıyla ABD yönetimi ile birlikte çalışılacağı kaydedildi.

Mattel, çocuklar için tehlikeli olabilecek kurşun bazlı boya ve mıktanıs parçaları içerdikleri gerekçesiyle Çin yapımı 18 milyon oyuncağı piyasadan toplatma kararı almıştı. Toplatılan ürünler arasında Barbie, Batman gibi oyuncak setleri de bulunuyor.