Çınar Ağacına Mobese

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Meydancık ve Selimzade Mahallelerine emniyet ve vatandaşın işbirliği ile güvenlik amacıyla...

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Meydancık ve Selimzade Mahallelerine emniyet ve vatandaşın işbirliği ile güvenlik amacıyla MOBESE sistemi kuruldu. Meydancık Mahalle'sinde MOBESE sisteminin çınar ağacına kurulması ise dikkat çekti.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ile vatandaş iş birliği, Yıldırım Belediyesi’nin de destekleriyle hayata geçirilen 'Mahalle güvenlik sistemi', iki mahallenin güvenliğini sağlayacak. MOBESE sistemi internet üzerinden mahalle sakinleri tarafından da izlenecek. Mahalle sakinleri kameradan gördükleri asayiş olaylarını bu sayede polise haber verebilecek. İki mahalle çok sayıda kameralar ile donatıldı. Kameraların altında, 'Bu mahalle 24 saat kamera sistemi izleniyor. Gördüğünüz şüpheli hareketleri anında polise haber veriniz’ şeklinde not yazıldı. Mahalle sakinleri de kurulan bu MOBESE sisteminden memnun olduklarını ifade ederek, artık mahallerinin daha güvenli olacağını ifade etti. Selimzade Muhtarı İsmail Gülay, "Yıldırım Belediyesi ve ilçe emniyet müdürlüğü ortaklaşa çok güzel bir sistem kurdu. Mahalle ve insanların güvenliği açısından önemlidir. Bursa'daki bütün mahallere öneriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Meydancık Muhtarı Sıddık Öztürk ise, mahallelerde olan suç olayları kameralar sayesinde azalabileceğini belirterek, bu durumun kendileri ve mahalle sakinleri açısından iyi olduğunu söylerdi. MOBESE'ler sayesinde mahallelerin huzurlu ve güvenli olacağını söyleyen Yeşil Muhtarı Hasan Basri Yekin, bu projenin kendi mahallesinde de yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Mahalle güvenliği sisteminin bir an önce bütün yerlerde yaygınlaştırılarak, kurulması gerektiğinin altını çizen Karaağaç Muhtarı Sema Pamukçular, "Bu durum suçlara karşı caydırıcı olacaktır. MOBESE'leri gördükleri zaman belki suç işlemeyeceklerdir. Bu konuda bende dilekçemi verdim. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Benim bölgemde hırsızlıktan çık esrar kullanımı yaygın. Gençlerin bu durumdan kurtulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Emniyet yetkilileri de bu durum mahalleli açısından çok iyi olacaklarını ifade ederek, "Kameralardan gördükleri anda bize haber verecekler, biz de gereğini yapacağız. Bu kamera sisteminin bütün mahallelerde olması gerekir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: