Çınar; “Belediye Başkanı hafıza kaybı yaşıyor”

Önceki gün gerçekleştirilen ve MHP meclis üyelerinin oturumu terk etmesiyle gündeme oturan belediye meclis toplantısının yankıları devam ediyor.

Gündemdeki maddelerin oylanırken söz hakkı verilmeden maddelerin oylanmasına tepki gösteren MHP meclis üyesi Fahri ÇINAR, belediyenin açık ve şeffaf yönetilmediği ve “Meclis tarihe geçiyor” diyen MHP’li 5 meclis üyesi ile birlikte oturumu terk etmişti.

5 Meclis üyesinin oturumu terk etmesinin ardından Meclis’te görüşmeler devam etmiş ancak Belediye Başkanı SELMANOĞLU, bu kez Saadet Partili Meclis üyesi Haluk ARSLAN ile kısa bir atışma yaşamıştı.

Yaşananlarla ilgili bu gün bir basın toplantısı düzenleyen Fahri ÇINAR, Belediye Meclisinde bulunan Muhalif üyeler sindirilmeye çalışılıyor, üzerlerinde baskı kurularak istedikleri maddeleri rahatlıkla geçirmeye çalışıldığını belirterek Başkan hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Reklam
Reklam

Çınar yaşananlarla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Pazartesi olağan Belediye Meclis toplantısında Sayın Belediye Başkanımızın sadece şubat ayı için getirmiş olduğu 17 milyon borçlanmaya itiraz ettik, Bu belediye gelirleri ne oluyor ki bu kadar borçlanma oluyor, Sayın belediye başkanı size gidiyor bu paralar diyerek şahsımı kast etmiştir, ancak benim bu zamana kadar belediyenin bir kuruş parası cebime girmemiştir. Böyle bir çıkış şahsıma yöneltilen hakaretten öte beni derinden üzmüştür, ancak ben Ak parti belediye meclis üyelerinden kimlerin eşlerinin, kimlerin çocuklarının, kimlerin akrabalarının işe sokulduğunu ve kimlerin belediye meclis üyeliğine devam etmeden toplantılara girdiğini çok iyi biliyorum ki, bunu sayın başkan da çok iyi biliyor, Sayın başkan çıksın kamuoyuna bunların kim olduğunu tek tek açıklasın, “belediyenin gelirleri nereye gidiyor” sorusu başkanın hesabını veremeyeceği bir soru olduğu için şahsıma böyle bir ithamda bulunmuştur” dedi.

Ulu camii projesi kanunlara aykırıdır

Reklam
Reklam

MHP’li belediye meclis üyesi fahri ÇINAR, ulu cami projesine de değinerek, Belediye meclis toplantısı gündeminde ulu cami çevre düzenlemesi ve onarımı olduğunu ve gündem maddesinde belirlendiğini, ancak böyle bir gündem maddesinin hiç olmadığını sonradan öğrendiklerini belirtti.

Çınar Şöyle devam etti “3996 sayılı bazı hizmetler ve yatırımların diğer işletme daireleriyle yapılması gereken kanun hangi hizmetlerin, hangi işletmelerle yapılacağı çok açık olarak belirtilmiştir. Belediye meclisine getirilen Ulu cami ve Harput’a Teleferik yapılması projesi kanunlara göre uygun değildir. Özellikle Teleferik yapılması konusunda söz hakkı istememize rağmen sayın başkan hiçbir şekilde söz hakkı vermemiştir. “Belediye başkanımız galiba hafıza kaybı yaşamaktadır” Sayın başkan belediye meclis gündemlerini bir açıp okuması gerekiyor, gündem maddelerinin mecliste nasıl görüşüldüğünü 9 yıldır öğrenememiş. Her ay belediye meclisinde yaşadığımız baskıyı maalesef bu ayda yaşadık, sanırım sayın başkan bize tahammül edemiyor. Daha doğrusu muhaliflere tahammül edemiyor. Bunun kısaca açıklaması ise “ hukuk devletine inancı olmamak” anlamına geliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Dışarıdan Gelen Üyeler Oy Kullanmıştı

Belediye meclisindeki gündemlerin oylanmasında usulsüzlüklerin yaşandığına vurgu yapan Çınar; Ulu cami projesi oylamasında sayın başkan “oy birliği ile kabul edilmiştir” dedi. Ancak bir müddet sonra katip üye gelip Başkanım “bu madde kabul edilemez” çünkü dışarıdan gelen üyelerin oy kullanıldığı söylenmektedir, dışarıdan gelen üyelerin evet oyu kullandığını söyleyerek bu şekilde oylandı. Oyla yapıldığı anda belediye meclisinde olmayan bir üye sonradan gelipte bende evet oyu kullanıyorum diyebilir mi? bu hukukun neresine uygundur, Sayın Başkanın kamuoyuna bunu açıklamasını yapması gerekmektedir. Ben sayın başkanın hukuk anlayışı olduğunuz sanmıyorum, kanunlara ve hukuka aykırı bir madde görüşüldüğünde karşı çıktığımızda “ siz hizmet’e karşısınız” bizim hizmet’e karşı çıktığımız yok, sadece ne kadar gelirin nerelere kullanıldığını bilmek istiyoruz, bizler gibi kamuoyunun da bunları öğrenmeye hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Çınar son olarak Teleferik projesine ayrılan pay 2 Milyon TL’dir, 2 Milyon TL için Elazığ’ın otuz yıllık emeğini heba ediyor, kanunlara aykırı bir şekilde bunları yapmaya devam ediyor, Başkanımızın kendisine gelmesini bekliyor, muhaliflere de tahammül etmesini istiyoruz dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: