Çınar’dan Dede’ye Veda Ziyareti

Bartın’a atanan Vali Ali Çınar, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret etti.Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan...

Bartın’a atanan Vali Ali Çınar, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ali Çınar, belediyeye veda ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Görev yaptığı süre içerisinde Belediye Başkanı Dede ile personellerinin desteğini gördüğünü ifade eden Vali Çınar, yardımlaşmaya önem vermeye çalıştıklarını vurguladı. Muş’u daha üst seviyeye çıkarmak için gerek valilik gerekse belediye olarak idari ve hukuki çerçeveler içerisinde karşılıklı yardımlaşmaya çalıştıklarını dile getiren Çınar; “Gücümüz yettiğince ilimize yardım etmeye çalıştık. İnşallah yarın itibariyle valilik önünde vedalaşarak son kez vatandaşlarımızla çok sevdiğimiz ve severek görev yaptığımız Muş ilimizden ayrılacağız ve yeni atandığımız Bartın’a hareket edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kimseyle şahsi bir şey yaşamadığını ifade eden Çınar; “Kamu hizmetlerinin gerekleri neyse bunları yapmaya çalıştık. Benim vali olarak hiç kimseyle burada nefsi ve şahsi problemim yok. Bu konu da rahatım. Yani kamu hizmetleri yapılırken, hizmet gereklerinden dolayı kurumlar arası iletişimler yaşanıyor. Bu çerçevede biz görevimizi yapmaya çalıştık. Benim Vali Ali Çınar olarak ya da şahıs Ali Çınar olarak hiç kimseye şahsi veya nefsi problemim yok” diye konuştu.

Kamu hizmetleri yapılırken idari ve hukuki süreçlerin yaşandığına dikkat çeken Çınar; “Bazıları bu süreçleri sanki bir problem kaynağı gibi gösteriyor. Yani bunu bazen insanlar tam algılamadan, sanki bir problem varmış gibi algılıyorlar. Öyle bir problem yok. Biz Belediye Başkanımızla şahsi olarak hiçbir problem yaşamadık. Başkanımızla gerektiği yerde şakalaştık, gerektiği zaman birbirimize hizmet konusunda bunları yapalım gibi telkinlerde bulunduk. Görevimiz, Muş halkının daha iyi şartlarda yaşamasını kolaylaştırmaktı. Görev dönemimizde özellikle güvenlik, asayiş, eğitim, sağlık ve imar çalışmalarında birlikte olduk. Başkanımızla zaman zaman şikayetler oldu, sıkıntılar oldu. Özellikle imar konusunda yaşanan sıkıntıları birlikte yüklendik. Mücavir alanın genişletilmesi konusunda belediyemizle beraber çalıştık. Biz valilik olarak hukuki süreçlerin hızlanması konusunda destek olduk. Başkanımız kendi görev çerçevesinde elinden geldiğini yapıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Muş’un her geçen gün daha iyiye gittiğini dile getiren Çınar; “Yalnız iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Birincisi ilimizde eğitime daha fazla önem vermemiz gerekiyor. İkincisi ise Muş menfaatleri gündeme geldiğinde siyasi düşüncemiz, dünya görüşümüz ne olursa olsun Muş’un menfaatleri etrafında her birlikte hareket etmeyi başarmaktır. Bu iki şeyi başarırsak Muş’un geleceği daha parlak olacak inşallah” dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, Vali Çınar’la birlikte görev yaptığını belirterek; “İnsanlar zamanla birbirine alışıyor. Makam ne olursa olsun bir ayrılık her zaman beraberinde hüzün ve üzüntü kaynağı olur. Devlet kapısında görev mutlaka bir gün biter. Sayın Valimiz, her zaman Muş’u zevkle şevkle anacaktır. Elbette sorunlar oluyor. Dikensiz gül bahçesi olmaz. Elbette ufak tefek şeyler olacaktır. Bürokratlar hizmetleriyle anılır. Yaptığı hizmetler her zaman kafasından geçer. Bazen öyle işler olur ki yapmakta gücümüz olmaz. Bu da insanda bir uhde olur. Biz Sayın Valimle hiçbir zaman sıkıntımız olmadı. Sayın valimizin insanlarla diyalogu iyidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Dede, daha sonra ziyaret anısına Vali Ali Çınar’a plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: