ÇINARDER'in Mezunları Ile Eğitim Gören Öğrenciler Buluştu

Çınar Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇINARDER) Gaziantep Şubesi SODES mezunları ile eğitim gören...

Çınar Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇINARDER) Gaziantep Şubesi SODES mezunları ile eğitim gören öğrencileri buluşturdu.

10 yıl önce eğitim faaliyetine başlayan ÇINARDER, geçen zaman içerisinde Gaziantep’te 50 bin öğrenciye ulaştı. Son 4 yıldır SODES’in destekleri ile eğitim çalışmalarına hız verdiklerini belirten derneğin Eğitim Koordinatörü Mahmut Karakuş, eğitimin yanı sıra sosyal aktiviteler sunarak bu noktada yaklaşık 50 bin öğrenciye ulaştıklarını ifade etti. Karakuş, "Bizim esas amacımız, Güneydoğu’dan göç edip gelen dezavantajlı öğrencilerimize eğitim öğretim imkanları sunmak, bunun yanında sosyal aktiviteler düzenleyerek bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

SODES’in desteği ile daha fazla öğrenciye destek çıkmayı istediklerini dile getiren Karakuş, "Mezun olan öğrencilerimiz ile irtibat halindeyiz ve derneğimizde eğitim gören öğrencilerimizle, muzun olan arkadaşlarımızı bugün bir araya getirmek istedik. Şuanda Gaziantep’te 33 şubede 9 bin, SODES kapsamında 3 şubede ise bin 500 öğrenciye eğitim veriyoruz. Madde bağımlılığından kurtulma adına bu çalışmaların olumlu sonuçlarını alıyoruz. 10 yıl önce atılan tohumlar şuanda meyvelerini vermeye başladı." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: