Çınarlı Rekreasyon Alanı Eylülde Hazır Olacak

İZMİR (AA) - Konak Belediyesi'nin Çınarlı mahallesinde oluşturduğu "Çınarlı Rekreasyon Alanı"nın eylül ayında hizmete alınacağı bildirildi. 

İZMİR - Konak Belediyesi'nin Çınarlı mahallesinde oluşturduğu "Çınarlı Rekreasyon Alanı"nın eylül ayında hizmete alınacağı bildirildi. Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yerel seçim öncesi açılışı yapılan ancak peyzajında ve mimarisindeki aksaklıklar nedeniyle kullanıma açılmayan Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda düzenleme çalışmalarının yeniden başlatıldığı belirtildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın, inşaat çalışmaları süren alanda incelemelerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, bölgenin İzmir'in yeni yeşil çehresi olacağı vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Sema Pekdaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde açılışı aceleye getirildiği için birçok eksiği bulunan rekreasyon alanının kapsamlı bir şekilde yeniden elden geçirildiğini ve eylül ayında halkın kullanımına açmayı planladıklarını belirtti. Mevcut projeye ilave edilecek başka detayların da bulunduğunu kaydeden Pekdaş, yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulan park içindeki yapay derenin gereğinden fazla derin olmasının can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini ifade etti. Derenin sığlaştırıldığını belirten Pekdaş, park içine inşa edilen ahşap gözetleme kulesinin de özellikle çocuklar için tehlike oluşturduğunu vurguladı. İzmirliler için yeni bir yeşil alan olacak bölgenin doğru projelendirilmesinin önemine dikkati çeken Pekdaş, "Alanda yer alan kafeteryaların ruhsatlandırma izinleri alındıktan sonra güvenlik açısından da yapılması gerekenleri tamamlayacağız. Yapay dere olarak planlanan kanalın daha güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Bir aksilik olmazsa eylül ayında her şeyiyle tamamlanmış, tüm güvenliği sağlanmış, peyzajı tam, işlevini gerçekten yapan bir rekreasyon alanını yeniden Konaklıların hizmetine sunacağız. Modern şehirler yeşil alanları olan, insanların hava almasını mümkün kılan şehirlerdir. Yerel yönetimler olarak mutlaka yeşili korumalıyız. Arsa üretemiyorsak, planlamalarını bu şekilde yapabileceğimiz alanlar elimizde yoksa var olan alanlarda yeni düzenlemeler yapmak bizim görevimiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: