Çınarlı Rekreasyon Alanı Projesi Start Aldı

Çınarlı Mahallesi’nde Fatih Caddesi ile 1561 ve 1588 sokakların arasında kalan yaklaşık 15 bin metrekarelik...

Çınarlı Mahallesi’nde Fatih Caddesi ile 1561 ve 1588 sokakların arasında kalan yaklaşık 15 bin metrekarelik boş alan Konak Belediyesi projesiyle kent yaşamına kazandırılacak. Rekreasyon alanı olarak projeleri tamamlanan boş arazideki çalışmalar sonunda İzmir’in çehresi değişecek. Ağaçlık bir arazi olan Çınarlı rekreasyon alanı bu özelliğiyle avantaj yaratırken, hazırlanan proje ile bitki örtüsü korunarak İzmirlilerin kullanımına açılacak.

Çınarlı rekreasyon alanı projesi için düğmeye bastıklarını müjdeleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir’in nefes alacağı alanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Çağdaş kentlerde insanların nefes alacakları, günün yorgunluğunu giderecekleri, binalardan ve trafikten uzaklaşacakları alanlar mutlaka olmalıdır. Konak Belediyesi olarak, çağdaş bir İzmir için yeşil alan oranını üç yılda beş katına çıkardık. Uygun olan her noktayı yeşillendirdik, kentin kullanımına açtık. Gültepe rekreasyon alanından sonra şimdi de Çınarlı rekreasyon alanında çalışmalara başlıyoruz. Alandaki bitki örtüsünü ve ağaçları koruyarak kentlinin günübirlik eğlenme, dinlenme gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı, sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği bir park oluşturacağız. Yıllardır boş duran araziyi yeniden hayata döndüreceğiz. Kimileri palavralarla kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapıyor.”

Reklam
Reklam

Tartan,kentsel dönüşümü, adım adım İzmir’i çağdaşlığa götürerek, halk için yaptıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz