Cinayet Davasında Ceza Yağmuru

Eskişehir’de 8 Nisan 2012 tarihinde 6 kişinin yaralandığı 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın davasında mahkeme...

Eskişehir’de 8 Nisan 2012 tarihinde 6 kişinin yaralandığı 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın davasında mahkeme heyeti zanlılara ceza yağdırdı.

Derman caddesinde iki grup arasında 8 Nisan 2012 tarihinde çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada, Burak Tevik Acar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan ve tedavilerinin ardından adliye sevk edilen 6 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Mahkeme heyeti ceza yağdırdı

Olayla ilgili olan sanıklar yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Bugünkü duruşmaya 4’ü tutuklu 6 sanık katıldı. Mahkeme heyeti sanıkların son savunmalarını istedi. Bunun üzerine konuşan sanıklar, olaydan dolayı pişman olduklarını ve olayın asıl sorumlusunun Eşref Y. olduğunu ileri sürdüler.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti savunmalarının ardından kararı açıkladı. Tutuklu sanık Gökhan A., Burak Tevfik Acar’ı öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gökhan A. ayrıca üç kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan da toplam 30 yıl hapis cezası aldı.

Olayın diğer tutuklu sanığı Uğur Y. ise öldürmeye teşebbüs suçlarından 10 yıl hapse mahkum edilirken, Resul K. 12 yıl 4 ay, Tayfun İ. ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlarında toplam 21yıl hapis cezası aldı. Olayla ilgili olan diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz