Cinayet Davasında Tetikçi Sanıklar Suçlamaları Reddetti

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Bir ilaçlama şirketinde çalışan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, geçen 30 Mayıs'ta kayınpederi Durdu Bilgi'yi Gürpınar Mahallesi'ndeki evinde

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Bir ilaçlama şirketinde çalışan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, geçen 30 Mayıs'ta kayınpederi Durdu Bilgi'yi Gürpınar Mahallesi'ndeki evinde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Bilgi ailesi cinayetten sonra kardeşleri Tijen Demiralp'i aradı, ancak ulaşamadı. Genç kadının öldürülmüş olabileceği ihtimalini göz önüne alan polis, Haydar Demiralp'in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı, ancak kendisine ve eşine de ulaşılamadı. Aynı gün akşam saatlerinde Tijen Demiralp'in cesedi Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda bulundu. Genç kadının 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı.
ARANIRKEN CESEDİ BULUNDU
Çifte cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis katil zanlısı Haydar Demiralp'i yakalamak için gidebileceği yerlere baskınlar yaptı. İddiaya göre, bu sırada Demiralp'in kayınbiraderleri Musa Bilgi Cinayeti işleyen 3 arkadaş daha sonra gittikleri taziye evinde Musa ve Ufuk Bilgi kardeşlere 'O iş tamam' diyerek evden ayrıldı. Demiralp'in gece cesedinin bulunması üzerine soruşturma başlatan polis, Bilgi kardeşleri gözaltına aldı. 2 kardeşin aynı gece birçok kez telefonla Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Şefik Eşki ile görüştüğünü belirleyen polis, Halvacı ve Boyacı'yı da gözaltına aldı; ancak Şefik Eşki'yi bulamadı. Suçlamaları kabul etmeyen 4 şüpheli sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanırken firari olan Şefik Eşki aranıyor.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Tutuklu sanıklar Musa Bilgi, Ufuk Bilgi, Hakan Halvacı ve Fethi Boyacı ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Musa Bilgi, taziye evinde oturdukları sırasında Haydar Demiralp'in kendilerini de öldüreceği haberini aldıklarını belirterek, "O gelmeden ben onu öldürmeyi düşündüm. Ağabeyimin arkadaşları Şefik, Hakan ve Fethi ile İstiklal Mahallesi'ne gittik. Onlara Haydar'ı bulmaya gittiğimi söylemedim. Karşıma çıksa öldürmeyi düşünüyordum. Ben Haydar'ı öldürmedim. Haydar'ın babamı öldürdüğü silahı ona kim vermişse Haydar'ı öldürmüş olabilir" dedi. Ufuk Bilgi ise taziye evinden ayrılmadığını söyleyerek, "Ben gelen misafirlerle ilgilendim. Mahalleden arkadaşlar cinayetleri işleyen eniştemi merak ettiğinden fotoğrafı gösterildi. Başka bir amaç yoktu" derken Boyacı ile Halvacı suçlamaları kabul etmedi. Ayrıca Halvacı, taziye evine gelip 'O iş tamam' gibi bir şeyle söylemediğini öne sürdü.
Mahkeme Heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: