Cinayet sanığı, adres değişikliği için gittiği adliyede yakalandı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde 2002'de 3 mühendisi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve davası 10 yıldır sürdüğü...

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde 2002'de 3 mühendisi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve davası 10 yıldır sürdüğü için CMK tahliyeleriyle serbest kalan sanık, adres değişikliği için gittiği adliyede gözaltına alındı. Hakkındaki müebbet hapis cezasının Yargıtay'ca onanmasının ortaya çıkmasıyla Adem Güney, tahliyesinden 165 gün sonra yeniden tutuklanarak cezaevine konuldu.
31 Ocak 2002 günü Gümüşçeken Caddesi ile Eski Yalova Yolu'nda bıçaklanarak öldürülen mühendisler Efkan Açıcı, Lütfullah Erdin ve Bülent Kepçeli'nin katil zanlıları Adem Güney ve sevgilisi Figen Yıldırım 3 kişiyi öldürmek suçundan haklarında verilen 2 ayrı ağırlaştırılmış müebbet, 24'er yıl hapis ve 1'er yıl 6'şar ay geceli gündüzlü hücre hapsine çevrilmişti. Mahkumiyetleri 9 yıldır kesinleşmeyen ve cezaevinde evlenen iki sanık, CMK'nın 102. maddesindeki değişiklikle 7 Ocak 2011 tarihinde tahliye edildi.
Yargıtay, sanıklara verilen cezada 'tahrik indirimi uygulanmadığı' gerekçesiyle kararı iki kez usulden bozdu. Adem Güney, Figen Yıldırım ve Şahin Korkmaz Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Figen ve Adem Güney çifti, bu kez ikişer kez ömür boyu ve 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, çiftin cezasının 1.5 yılını geceli- gündüzlü hücrede çekmesine karar verdi. Şahin Korkmaz'ın da suçunu sabit gören mahkeme heyeti, kendisine 2.5 yılını geceli- gündüzlü hücrede olmak üzere 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası vermişti. Yargıtay her üç sanığın da cezasını onadı.
Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerine göre tedbir kararı uygulanan Adem Güney, her gün 2 kez evinin bağlı bulunduğu Çekirge Polis Merkezi'ne giderek imza atıyordu. Güney, son olarak adres değişikliğini bildirmek için Bursa Adalet Sarayı'na gitti. Hakkındaki kararın kesinleştiği tespit edilen Güney, 165 günlük özgürlüğün ardından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz