Cinayet Sanığına Ilk Duruşmada Hapis Cezası

Taşköprü ilçesinde işten çıkarttığı şoförünü öldürdüğü, dayısını yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ilk duruşmada 20 yıl hapisle cezalandırıldı.

Taşköprü ilçesinde işten çıkarttığı şoförünü öldürdüğü, dayısını yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ilk duruşmada 20 yıl hapisle cezalandırıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kendisine ait nakliyat kamyonunda şoför olarak çalışırken işine son verdiği Recep Ergül'ü ile tarafların avukatları ve müştekiler katıldı. Duruşmada söz verilen sanık Kayacan, çok pişman olduğunu söyledi. Maktulün annesi Yaşar Ergül ise olaydan bir gün önce oğlunun tehdit edildiğini kendisine söylediğini ileri sürerek, "Öldüğü günden bu yana oğlumun fotoğrafını koynumda taşıyorum. Oğlum 26 yaşındaydı, 13 yaşından beri onu babasız büyüttüm. Sanığın en üst seviyeden cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanığı kastan adam öldürme suçundan 15 yıl, kasten öldürmeye teşebbüsten 5 yıl olmak üzere 20 yıl hapisle cezalandırdı. Taşköprü'de 8 ay önce Şakir Kayacan ile işten çıkarttığı şoförü Recep Ergül telefonla görüşmelerinin ardından bir kahvehanenin önünde buluşmuş, aralarında sigorta primlerinin eksik ödenmesiyle ilgili tartışma çıkmıştı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine Kayacan'ın tabancayla ateş ettiği Ergül hayatını kaybetmiş, beraberindeki dayısı Mecid Yüce yaralanmıştı. Gözaltına alınan Kayacan hakkında kasten adam öldürmek ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: