Cinayet Sanığına "küfür" Indirimi

Konya'da bir kişiyi bıçaklayarak öldüren ve müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık, "tahrik" altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına

Konya'da bir kişiyi bıçaklayarak öldüren ve müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık, "tahrik" altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram A, avukatı ve öldürülen Erdal Şeker'in eşi katıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan Bayram A, savunmasında, olay günü alkollü olduğunu söyledi.

Evine gitmek isterken kaldırımda oturan Erdal Şeker'in kendisine küfür ettiğini anlatan Bayram A, "Uyarılarıma rağmen bana küfür etmeye devam etti. Ben de üzerimde taşıdığım bıçakla olayı gerçekleştirdim" dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı, psikolojik tedavi alıp almadığını sorduğu sanıktan, "Bazen çok sıkılıyorum. Böyle durumda ne yaptığımı bilemiyorum" diye cevap verdi. Bunun üzerine duruşmaya sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için ara verildi.

Alınan raporda cezai ehliyeti olduğu anlaşılan sanık, yeniden duruşma salonuna getirildi. Mahkeme heyeti, sanığa, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Alkollü olan Şeker'in küfür ettiğini ve sanığın tahrik altında olayı gerçekleştirdiğine hükmeden mahkeme, bu cezayı 18 yıla indirdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 15 yıla düşürdü.

Meram ilçesi Şükran Mahallesi Karakurt Sokak'ta 24 yaşındaki Erdal Şeker'i 31 Mart 2012 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Bayram A, gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: