Cinayet Zanlısı 3 Kardeşe Ağırlaştırılmış Hapis Cezası İstemi

Adana'da, motosikletiyle yaptığı kazada babalarının yaralanmasına neden olduğunu öne sürdükleri kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 3...

Adana'da, motosikletiyle yaptığı kazada babalarının yaralanmasına neden olduğunu öne sürdükleri kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 3 kardeş için, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 29'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümü son sınıf öğrencisi Abdullah Özder, 21 Haziran 2010'da Camili köyündeki bir tarlada ölü olarak bulundu. Yapılan soruşturma ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Özder'in, 3 Mayıs 2010'da motosikletiyle yaraladığı Necmettin G.’nin (83) oğulları Bekir G. (35), Ramazan G. (49) ve Mehmet Fadıl G. (42) tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Özder’i intikam için öldürdüğü ileri sürülen kardeşler hakkında, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Reklam
Reklam

Davanın ikinci duruşmasında ağlayarak ifade veren Bekir G., cinayeti kardeşi Mehmet Fadıl G.’nin işlediğini öne sürerek, “Hayatım boyunca karakolla işim olmadı. Abdullah Özder'in babama çarpmasında da kasti bir şey yok. Bunun için kin olur mu? Hangi çağda yaşıyoruz. Sanayi sektöründe tanınmış bir esnafım. 20 kişi benim elime bakıyor. 2 öksüz çocuğu da okutuyorum. Olayı gerçekleştiren kardeşim Mehmet Fadıl psikopat bir insandır. Keşke maktul öleceğine o ölseydi. Benim babam 5 yıl daha yaşasa ne olur. Bu durum için çok üzgünüm. Karşı tarafı da anlıyorum, canları yanmış, bizim de yansın istiyorlar ama ben suçsuzum. Ben yatarım cezayı çekerim ama dışarıda elime bakan 20 kişi var” dedi.

İlk duruşmada korktuğu için susma hakkını kullandığını söyleyen Mehmet Fadıl G. ise, tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmasında, “Olaydan önce Ali adlı arkadaşım ile sulama kanalı kenarında alkol aldık. Daha sonra arabayla Adana Mobilyacılar Sitesi'ne gittik. Oraya gittiğimizde babama çarpan Abdullah Özder'i gördüm. Konuşmak için araca çağırdım. Bana küfredip cebinden bıçak çıkardı. Ben de araç içerisinde bulduğum levye ile eline vurdum. Yere düşen bıçağı aldım. Sonrasını hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, 19 Ocak 2011'de yapılan duruşmada, delillerin toplanmış olmasını da göz önünde bulundurarak Ramazan ve Bekir G.’nin tahliyesine, Mehmet Fadıl G.’nin ise akıl sağlığının araştırılmasına karar verdi. 29 Ağustos 2011'de yapılan duruşmada Mehmet Fadıl G.’ye, sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından 'cezai ehliyeti tam' raporu verildiği açıklandı. Aynı duruşmada, tahliye edildikten sonra duruşmalara gelmeyen ve yeniden tutuklanmasına karar verilen Bekir G., teslim olarak işleri dolayısıyla yurt dışına çıkmak zorunda kaldığını ve duruşmalara bu yüzden katılmadığını söyledi.

Yargılamada sona gelinince mahkeme savcısı, esasa ilişkin mütalaasını verdi. Sanıklar hakkında, 'tasarlayarak ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 14'er yıl, 'nitelikli yağma' suçundan da 15'er yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz sanık Ramazan G.'nin de tutuklanması talep edilirken, savcının iddiasını kabul etmeyen sanıklardan esasa ilişkin savunma yapmak üzere süre istedi. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddedip, duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz