Cinayet zanlısını yara izi ele verdi

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, 6 ay önce bir genci bıçaklayarak öldürdüğü, arkadaşını da yaraladığı iddia edilen katil zanlısını, kavgada şişe darbesiyle başında oluşan yara izi ele verdi.

Cinayeti aydınlatmak için oluşturulan özel polis ekibinin 6 ay boyunca 50'ye yakın kişinin ifadesini alıp, eğlence yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek yakaladığı katil zanlısı suç makinesi çıktı.

Alınan bilgiye göre, 4 Şubat'ta İsmet İnönü Caddesi'nde meydana gelen olayda, kalbinin üzerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Selçuk Dikmen (22), tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olaydan 2 ay sonra hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Olayda, Dikmen'in arkadaşı Cüneyt Koçmarlı (18) da karın boşluğundan bıçaklanarak yaralandı. Cinayetin aydınlatılması için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Bürosu bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Dedektiflerin 6 ay süren çalışmasında, olay yerindeki işyerlerinde çalışan ve ayrılan 50'ye yakın kişiye ulaşılarak tek tek ifadelerine başvuruldu.

Bu arada, umuma açık eğlence yerlerinin güvenlik kameraları görüntüleri de incelendi. Kavgada, katil zanlısının başına şişeyle vurulması neticesinde yaralandığı bilgisine de ulaşan polisler, şüpheli S.A.'nın (20) eşkalini belirledi.

Başında yara izi olduğu saptanan katil zanlısı, Akarbaşı Mahallesi'ndeki evinde yakalanarak gözaltına alındı. S.A.'nın, "emniyeti suistimal, adam öldürme, hırsızlık, yağma, kasten yaralama" suçlarından 18 ayrı sabıkası olduğu ve Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "hırsızlık" suçundan yakalama emriyle arandığı da ortaya çıktı. Zanlının, 'Tarantula Operasyonu'nun da firari şüphelisi olduğu tespit edildi. Bir görgü şahidinin teşhis ettiği S.A.'nın suçunu itiraf ettiği ve olayın maktulün de içinde olduğu bir otomobilden kız arkadaşlarına laf atılması yüzünden meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Yüksel Yıldırım ile birlikte yaptığı açıklamada, bahse konu cinayetin aydınlatılması için oluşturdukları özel ekibin 6 ay çalıştığını belirterek, "Görevlilerimiz mükemmel bir iz sürdü. Yakalanan şahsın belirtildiği gibi kafasında yara izi de mevcut. Cinayeti işlediğini de beyan etti. Eskişehir polisi, bu olayla birlikte son 10 günde, muhtelif tarihlerde işlenen faili meçhul 3 cinayeti aydınlatarak büyük başarı gösterdi" dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.A. adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

09.08.2007 14:49:41 TSI
NNNN