'Cinayetin ardında bir örgüt olabilir'

TRABZON (İHA) - Trabzon'da Santa Maria Kilisesi papazı Andrea Santoro'yu silahla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan gencin babası Hikmet Akdin, "Bu olayı çocuğum yapmışsa kendi isteğiyle yapmamıştır. Arkasında bir örgüt olabilir" dedi.

Hikmet Akdin, Çömlekçi Mahallesi'ndeki diş muayenehanesinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, basında çıkan iddiaları kabul etmediğini ve haberlerle ilgili tazminat davası açacağını söyledi. Akdin, "Perişan durumdayız. Çocuğumu hiçbir zaman harçlıksız bırakmadım. Harçlığını her zaman verirdim. Olay sonrası ise görüşme imkanım olmadı, mahkemeden sonra görüşebileceğimizi öğrendik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Oğlunun bu işi yaptığına inanamadığını belirten Akdin, "Bu olayı çocuğum yaptıysa kendi isteğiyle yapmamıştır. Arkasında bir örgüt olabilir. Emniyet ve adli makamlar konuyu araştırıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Zaten gittiği internet kafede girdiği siteler ve mailleri de kontrol ediliyor. Kimlerle görüştüğü araştırılıyor" şeklinde konuştu.

Silahın ruhsatsız olmadığını da ifade eden baba Akdin, kendisine ait olup olmadığıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Oğlunun bilgisayar mühendisi olmak istediğini ama kendisinin doktor olmasını çok istediğini ifade eden Hikmet Akdin, Trabzon'da da ibadete açık kilise olduğunu olay sonrası öğrendiğini belirtti.