Cinayetin ardındaki korkunç gerçek

Konya’nın Şeydişehir İlçesi’nde yaklaşık 3 yıl önce kaybolan 32 yaşındaki Fatih Bağcı’nın, eşinin sevgilisi ve akrabaları tarafından öldürülerek su kuyusuna atıldığı ortaya çıktı.

Öldürülen Fatih Bağcı'nın eşinin ilk ifadesinde 'Kocam yaşıyor, bulunacak' diyerek ağladığı belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Seydişehir İlçesi’nde bir fabrikada işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Fatih Bağcı, 10 Şubat 2008 tarihinde kayboldu. Bağcı’nın babası Dursun Bağcı'nın savcılığa kayıp başvurusunda bulunmasının ardından, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri çalışma başlattı. Fatih Bağcı’nın telefon kayıtları, faturaları ve banka hesaplarını incelemeye alındı. Yapılan incelemede ekipler, hiçbir hesap hareketi olmayan Fatih Bağcı’nın ölmüş ya da öldürülmüş olabileceği düşüncesiyle soruşturmayı derinleştirdi.

Reklam
Reklam

Soruşturma kapsamında Fatih Bağcı’nın akrabaları ve iş arkadaşları ile görüşen ekipler eşi Gülhan Bağcı’nın evli ve 2 çocuk babası Fatih Özcan ile ilişkisi olduğunu saptadı. Gülhan Bağcı’nın babası Veysel Cam’ın da Fatih Özcan’dan borç para aldığını ve birlikte iş yapmak için bankadan kredi çektirdiğini belirleyen ekipler, İstanbul’da yaşayan Fatih Özcan’ı 4 gün önce evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Fatih Özcan sorgusunda, Fatih Bağcı’yı kayınpederi Veysel Cam’ın Seydişehir İlçesi’ndeki Değirmenci Sokak’ta bulunan bir evde öldürdüğünü ve cesedi başka bir evin bahçesinde bulunan su kuyusuna attıklarını itiraf etti. Fatih Bağcı’ın eşi Gülhan Bağcı ile ilişkisi bulunduğunu belirten Fatih Özcan, cinayetin ardından da sevgilisinin annesi ve kardeşleri ile birlikte delilleri yok etmek için evi temizlediklerini söyledi.

ÇÜRÜMÜŞ CESET KUYUDAN ÇIKARILDI

Fatih Özcan’ın ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, öldürülen Fatih Bağcı’nın eşi Gülhan Bağcı, babası Veysel Cam, annesi E.C. kardeşi N.C. ve gelinleri Ş.C,’yi göz altına aldı. Fatih Bağcı’nın çürümüş cesedi de, atıldığı su kuyusundan çıkarıldı. Bağcı’nın başına tabanca ile 4 el ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Reklam
Reklam

Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında, Fatih Bağcı’nın o dönemde kendisini terk ederek babasının evinde kalan eşi Gülhan Bağcı’dan boşanmak istememesi üzerine, cinayetin planlanarak işlendiği ortaya çıktı.

"KOCAM YAŞIYOR, BULUNACAK"

Öldürülen kocasının cesedinin bulunduğundan habersiz dikkat çekmemek için ilk sorgusunda 'kocam yaşıyor, bulunacak' diyerek ağlayan kadının, 6 ay önce de boşanma davası açtığı bildirildi. Cesedin bulunduğunu öğrenen Gülhan Bağcı'nın daha sonra gerçekleri anlatmaya başladığı öğrenildi. Cinayetin Veysel Cam tarafından planlandığı ve kendisinin daha önce borçlandığı evli Fatih Özcan ile kızının daha rahat yaşayabilmesi için böyle bir karar alındığı öne sürüldü.

Cinayetten 1 yıl sonra da, Gülhan Bağcı’nın eşine boşanma davası açtığı belirlendi. Polisteki ifadelerinde suçu birbirlerine attıkları kaydedilen 6 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.