“Cinayetler Bir An Önce Aydınlatılmalı”

Çeçenistan muhalefetinin Türkiye fahri konsolosu Medet Ünlü’nün Ankara’da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin yankıları sürüyor. Saadet...

Çeçenistan muhalefetinin Türkiye fahri konsolosu Medet Ünlü’nün Ankara’da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Yasin Durak, Çeçen cinayetlerinin bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirterek, Çeçen komutanları öldüren kanlı ellerin 'bağımsız Çeçenistan birleşik Kafkasya ideali'ni savunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Medet Ünlüye kadar uzandığını ifade etti. Yasin Durak, kent meydanında toplanan partililerle birlikte basın açıklaması yaparak, Çeçen cinayetlerinin aydınlatılmasını istedi. Medet Ünlü’nün, ABD’deki Boston Maratonu'nda yaşanan bombalı saldırı olayının zanlıları olarak 2 Çeçen kardeşin kurban olarak seçildiğini ve Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini bir TV programında dile getirdiğini anlatan Yasin Durak, ilk cinayetlerin başladığı 2008 yılından beri İstanbul ve Ankara’da 7. cinayetin işlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

“Bu ülke topraklarında eli silahlı katiller istedikleri yerde istedikleri insana suikast düzenleyebiliyor ve elini kolunu sallayarak çıkabiliyor” diyen Durak, şöyle devam etti: “Hükümetin artık ciddi bir devlet gibi kendi topraklarında yapılanları görmesi gerekiyor. Bir an önce cinayetlerin aydınlatılması ve geçmiş cinayetlerle bağlantısının çözülmesi ülkemizde muhacir olarak yaşayan Çeçenlerin can ve mal emniyetlerinin sağlanmasını ümit ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: