Cinayetten yargılanan babaya tahliye

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, akrabalarını bıçaklayan Fatih Kaya'yı tabancayla vurarak öldürdükleri öne sürülen Oktay Gülsün ile babası Osman Gülsün'ün yargılanmasına başlandı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan 30 yıla kadar hapsi istenen Oktay Gülsün (25) ile babası Osman Gülsün'ü (48) ilk kez hakim karşısına çıktı.

İnegöl'de Fatih Kaya'nın çarşıda 2 ay önce öldürülmesi ile ilgili görülen duruşmada sanık baba-oğul hakim karşısına çıktı. Amacının öldürmek olmadığını ifade eden Oktay Gülsün, "Babam ile birlikte çarşıya gittik. Orada kardeşim Altay Gülsün'ü bıçaklayarak kolundan yaralayan Fatih Kaya karşımıza çıktı. Konuşacağını söyleyerek beni dükkanına götürdü. Orada küfür ederek vurmaya başladı. Daha sonra elini beline atarak bıçağını çıkarttı. Ben de belimdeki silahımı çıkartıp kabzasıyla vurmaya başladım. O anda silah ateş aldı. Maktul kanlar içinde yere yuvarlandı. Babam bizi ayırmaya çalıştı. Olayla alakası yoktur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TAHLİYE KARARI

Baba Osman Gülsün de oğlunun ifadesine katıldığını belirterek, tahliyesini istedi. Kararını veren mahkeme, babanın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA

Anahtar Kelimeler: