Çinçin Mahallesine Dev Kültür Merkezi

Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Çinçin Mahallesi’ne 6 bin metrekarelik kapalı alanı...

Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Çinçin Mahallesi’ne 6 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan kültür merkezi yapılıyor.

Sadece gecekonduları yıkıp yerine modern konutlar yapmakla kalmayan Altındağ Belediyesi, bölgedeki sosyal yapıyı değiştirmek için projeler üretiyor. Çinçin’de 1. ve 2. etap çalışmalarını tamamlayan, hak sahiplerine anahtarı teslim eden, 3. etapta ise inşaat çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi’nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından bir tanesi de, Çinçin’e inşa edilen Kültür Merkezi oluyor. Geçmişte adı suçla anılan Çinçin Mahallesi’nde inşaatı hızlı bir şekilde devam eden kültür merkezi, bölgenin sosyokültürel yapısının değişmesine de katkı sağlayacak.

Reklam
Reklam

Toplu konut projeleri ile Çinçin’i gecekondulardan temizlediklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sosyal projelerle bu bölgede oturanları kentle bütünleştirmek gerektiğini ifade etti. Çinçin’e yapılan kültür merkezinin bu açıdan önemli olduğunu vurgulayan Tiryaki, inşaatın tüm hızı ile sürdüğünü belirtti.

DEV TESİS

Altı bin metrekare kapalı alanı bulunan tesiste, bin 500 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Düğün organizasyonları dışında farklı toplantı ve etkinlikler için de kullanılacak olan merkez, yeşil alanıyla bölgeye ferahlık sağlayacak. Böylece Çinçin Mahallesi, geçmişten gelen kötü imajını silerek kültürel ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak ve Çinçin’den artık silah sesleri değil konser sesleri duyulacak.

Altındağ Belediyesi olarak sosyal projelerle bölge insanını kent kültürü ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Tiryaki, şöyle konuştu: “Gecekondulardan arındırdığımız bölgelere inşa ettiğimiz tesislerin her biri birer kültür ve sosyal yaşam alanı olarak tasarlandı. Çinçin bölgesinde, bu projeler birkaç yıl önce sadece hayaldi. Projenin tüm etapları ile tamamlanması ve bu bölgedeki diğer sosyal donatıların inşaatlarının da bitmesi ile burası, bambaşka bir çehreye kavuşacak. Burası, Ankara’nın en kıymetli alanlarından biri olacak. Burada yaşayan vatandaşlarımız da artık kent kültürü ile buluşacak şehrin nimetlerinden faydalanacak.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: