Çin'de erkek fazlası 18 milyon

PEKİN (İHA) - Çin'de, özellikle kırsal kesimlerde ailelerin erkek çocuk tercih etmesi nedeniyle evlenme çağındaki erkek sayısının kadınlardan 18 milyon fazla olduğu bildirildi.

Son yıllarda gerçekleştirilen tek çocuk uygulamasının sonucu olarak kürtajın yaygın olduğu Çin'de, erkek çocukların tercih edilmesi sebebiyle erkek nüfusunda patlama yaşandığı ifade ediliyor. Çin Ulusal Nüfus ve Aile Planlaması Komisyonu, 2020 yılına kadar, 20-45 yaş grubundaki erkek nüfusunun kadınlardan 30 milyon fazla olacağının tahmin edildiğini açıkladı. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, Çin'deki her 100 kız çocuğuna karşı ortalama 119.58 erkek çocuğunun dünyaya geldiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Raporda, bu oranın dünya ortalaması ise her 100 kız çocuğa karşılık 105.5 erkek çocuğu olduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca, kırsal bölgelerde tarımsal üretimin gereksinimi olan iş gücünün karşılanması için erkek çocuklarının tercih edildiği bildirildi. Sosyologların görüşlerine de yer verilen raporda, cinsiyetler arasındaki nüfus farkı nedeniyle erkeklerin eş bulmakta büyük güçlük çekeceği, bunun ise sosyal huzursuzluklara yol açacağı vurgulandı.