Çin'den Azerbaycan'a destek

BAKÜ (İHA) - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov, Çin'in Dağlık Karabağ konusunda kendilerine destek verdiğini açıkladı.

Memedyarov, Bakü'yü ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Li Zhaoxing'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin, Azerbaycan'ın haklı tutumunu desteklediğinin teyidini aldık. Çin ve Azerbaycan'ın egemenliği söz konusu olduğunda Çin ve Azerbaycan'ın çıkarları aynıdır" dedi.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçleneceği sinyalini veren Li ise, "Çin ve Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 238 milyon dolar oldu. Fakat ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için dev bir potansiyel bulunuyor" dedi. Li, Çin'in Azerbaycan'a 1.2 milyon dolarlık maddi yardımda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Çin'in artan ihtiyacını karşılamak için Azerbaycan'a yaptığı petrol yatırımları iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlamıştı.

Ermenistan, 1990'lı yıllardaki kanlı savaşın ardından uluslararası alanda halen Azerbaycan'ın parçası olarak tanınan Dağlık Karabağ'ın bir bölümünü işgal etmişti.