Çin’den Gazi Üniversitesi’ne akademik ziyaret

Çin’den gelen 4 kişilik Sosyal Bilimler Akademisi temsilci heyeti, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr....

Çin’den gelen 4 kişilik Sosyal Bilimler Akademisi temsilci heyeti, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak ve başta Gazi Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere çeşitli fakültelerden akademisyenlerin bulunduğu bir heyet ile görüştü.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak, dünyanın parlayan yıldızı olan Çin ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin her yönden güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve bu görüşmelerin her iki ülke arasında işbirliğini sağlamak yolunda güzel bir başlangıç olduğunu belirtti. Çin Sosyal Bilimler Akademisi'ne bağlı Sınır Bölgeleri Tarih ve Coğrafya Araştırma Merkezi’nde görev yapan araştırmacılar, Türkiye-Çin ilişkilerinin geliştirilmesinden mutluluk duyduklarını ve Türk araştırmacıların Çin’e ilgi göstermelerinden ötürü onur duyduklarını ifade etti. Çin heyeti, asıl yoğunlaştıkları ve üzerinde çalışmak istedikleri alan olan sınır bölgeleri tarihi hakkında kısa bilgiler sundu. Özellikle Sincan Bölgesi’ne özel bir önem verdiklerinin altını çizen heyet, Türkiye’ye gelişlerinin en önemli sebeplerinden birinin de Sincan konusunda işbirliği yapmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz