Cindoruk: Benim geçmiş siyasi hayatım kurşun geçirmez

ANKARA (ANKA) – Cindoruk, "Benim geçmiş siyasi hayatım açıkça kurşun geçirmez bir yelektir. Açıkçası biz yeni bir siyasete eski bir politikacı gibi başlıyoruz. Benim siyasetten aldığım çok önemli dersler var. Bunların hepsini yeni siyasi hayatımızda Demokrat Parti'ye taşıyacağım" dedi.

Demokrat Parti'nin 5'inci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçimlerinde ipi Hüsamettin Cindoruk göğüsledi. DP Genel Başkanı olan Cindoruk, kesin sonuçların açıklanmasının ardından delegelerin büyük coşkusu altına platformdan bir konuşma yaptı. Kongrede son tur oylamasında 559 oyla liderliği kesinleşen Cindoruk, şunları kaydetti:
"Bu kongreyi kırat kazanmıştır. Kıratın getirdiği bütün birikimlerin üstüne daha başkalarını koyarak ileriye taşımak için buradayız. Türkiye'de bir barış partisi haline geleceğiz. Bu barış partisi ile ilgili bütün taraflarla ilişkiler dost hane haline getirilecek. Dikkat ederseniz bu kongre sürecinde şahsıma ve Sayın Demirel'e yöneltilmiş haksız ithamların hiç birine cevap vermedim, polemiğe girmedim. Ben bir tek düşünceyi tersine çevirip söylemedim. Hatta savunmaya geçmedim. Benim geçmiş siyasi hayatım açıkça kurşun geçirmez bir yelektir. Yarım asırdır geçen süre içinde çeşitli partilerde çeşitli dönemlerde bulunmuş bir siyaset adamının böyle bir günde yaşı ile ilgili istismarlar varken kongre tarafından bu partinin genel başkanı seçilmemi geleneklere ve töreye bağlı kırat siyasetinin bir başarısı sayıyorum. Şimdi yeni bir başlangıç. Bu başlangıç şu, daha evvelden söylediğim gibi çeşitli siyasi partilerin ümitsiz kalmış bütün çehreleri bütün siyasi kimlik ve kişilikleri birleştirmeye çalışacağız. Bir birleşik merkez partisi kuracağız. Bir demokratik gösteri yapacağız. Ve bu gösteride samimi olacağız. Anayasa içinde faaliyetlerimiz olacak siyasi hukuk içinde. Çeşitli bilim adamları, çeşitli siyaset adamlar ve meslek gruplarından arkadaşlarımız bizimle birlikte yönetimde yer alacak. Onlarla beraber çok doğruları çok güzellikleri söyleyeceğiz. Bu hükümet iyi bir iş yaparsa biz ona iyi bir iş diyeceğiz. Kötü bir iş yaparsa acımasızca eleştireceğiz. Açıkçası biz yeni bir siyasete eski bir politikacı gibi başlıyoruz. Neden eski politikacı diyorum, benim deneyimlerim var. Benim başarılarım, hicranlarım, hüsranlarım var. Yapamadıklarım var. Hayattan aldığım dersler var. Siyasetten aldığım çok önemli dersler var. Bunların hepsini yeni siyasi hayatımızda demokrat partiye taşıyacağım. Türkiye'nin gelişmesi kalkınması demokratikleşmesi için elbirliği yapacağız."

Reklam
Reklam

-BİZ İHRACATÇI DEĞİL İTHALATÇI OLACAĞIZ-
"Ben bir şey söylüyorum. Bir tek arkadaşım bu siyasi hareket içerisinde yerinden oynatılmayacak. Hepsi ile birlikte çalışacağız, onların maddi sıkıntıları olduğunu biliyorum. Onları çözeceğiz. Partiden ihraç değil ithal hale getireceğiz. Her taraftan değerli adamları ithal ederseniz partimiz büyür. Biz ihracatçı değil ithalatçı olacağız açıkçası. Her zamanki samimiyetimle söylüyorum Birlikte çalışmamızda eğer bilinçli bir iş
birliğimiz olursa bu Türkiye'nin siyasi hayatında yenilikler getirir. İktidar partisini travmaları geçirmesinde onunla Türk siyaset hayatında kendisine yetecek ölçeklerde çekilmesine yardımcı olacağız Türkiye'de istikrar sağlayacağız. Bu kongre siyaset bilimciler tarafından, tarafsız gazeteciler ve yorumcular tarafından çok güzel değerlendirilecektir. Ona da yardımcı olacağız. Onun için diyorum ki küçük görülen bir partide büyük kongre yaptınız, Allah sizden razı olsun."
Cindoruk, konuşmasının ardından salondan yankılanan Memleketim şarkısı eşliğinde kürsüden inerek taraftarlarının kutlamalarını kabul etti. (ANKA)

Reklam
Reklam