Çine'de bir yurt deprem riski nedeniyle boşaltıldı

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Çine İlçesi'nde bulunan Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'ne ait Devlet Parasız Yatılı (DPY) Yurdu öğrenci ve velileri, Aydın Valiliği'nden gelen 'Yurdu acilen boşaltın' yazısı ile ne yapacağını şaşırdı.

Deprem tehlikesiyle yurdun boşaltılması için çağrılan öğrenci velileri, eğitim-öğretim yılının ortasında alınan bu karar üzerine okul idaresiyle bir toplantı yaptı. Yurdun değişik yerlerlerinden DPY sınavlarını kazanarak Çine Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'ni tercih eden 187 öğrenci, okullarından ayrılmak istemediklerini belirterek, yetkililerin sorunu çözmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan ortak çalışma doğrultusunda geçtiğimiz yıl Çine Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise'nin DPY Yurdu'nda depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yurt binasından alınan beton blokların incelenmesi sonucu binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek 'Oturulamaz' raporu verildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ardından Aydın Valiliği'ne ulaşan rapor doğrultusunda Valilik, okul müdürlüğüne yazı yazarak yurdun acil olarak boşaltılmasını istedi. Gelen yazı üzerine Çine Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi Müdürlüğü, yurtta kalan öğrenci velilerini okula çağırarak bir toplantı yaptı. Bir anda ne yapacağını şaşıran veliler, yıl ortasında alınan bu karara tepki gösterdi.

Yetkilileri yaz tatilinde gerekli önlemi almamakla suçlayan velilerden Mustafa Özkan, hem velilerin hem de öğrencilerin perişan olduğunu savunarak, "Madem yurtta bakım onarım yapılacaktı, ne diye yaz tatilinde yapılmadı? Ülkenin değişik illerinden bir sürü öğrenci buraya okumak için geldi. Tam sınavlar başladı. Yurdun boşaltılmasına karar veriliyor. Bu kış gününde öğrenciler ve veliler ne yapacak? Herkes perişan oldu. Başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Başka bir okula gitmek istemediklerini belirten öğrenciler ise, okula yeni adapte olduklarını, sınıfların değişmesi ve başka okulda yeniden eğitime başlamaları halinde uyum sorunu yaşayacaklarını söyledi.

Valilik'ten gelen yazı üzerine öğrenci velileri, başka il ve okullardaki yurtlara gönderilmeyi kabul ettiklerine dair yazdıkları dilekçeleri okul idaresine teslim etti.
Çine Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi idarecileri ise, 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu'na tabi oldukları gerekçesiyle konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.