Çineli Fidecilerin Sorunları Çözülüyor

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Çine heyetiyle birlikte fide ve çiçek üreticilerinin sorunlarına çözüm...

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Çine heyetiyle birlikte fide ve çiçek üreticilerinin sorunlarına çözüm bulabilmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ile görüştü.

Çineli üreticilerin sorunlarına çözüm bulabilmek için Ankara’da temaslarla bulunduklarını açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, “Geçen yıl yaşanan özellikle Çine ilçemizde yaşayan fide ve çiçek fidesi üreticisi köylülerimizin sorunlarının çözümü için son noktaya geldik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın fide ve çiçek fidesi yetiştiriciliğinde yeni kurallar getirmesi sonrası ilk yıl şartları tam yerine getiremedikleri için problemler yaşayan köylülerimizin sorunları birer birer çözülüyor. Kurdukları Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde bir güç haline gelmeye başlayan üreticilerimiz Çine AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya ve Kooperatif Başkanı Gürhan Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş'ü makamında ziyaret ettik. Kendisinden sorunların çözümü yönünde gerekli çalışmaların yapılacağı yönünde görüşmelerde bulunduk. Artık üreticilerimiz yetiştirdikleri fideleri belediyelerimizin ve Tarım İlçe Teşkilatlarımızın gösterdiği yerlerde satabilecekler ve satış esnasında ziraat mühendisi bulundurmaları gerekmeyecek. Ziraat Mühendisini Kooperatif bünyesinde istihdam edip çalışmalarını yürütecek. Çine ilçemiz ve mutaflar köylerimizden yaklaşık 500 ailenin ve diğer ilçelerde de birçok ailelerin geçimlerini temin ettikleri fidecilik faaliyetlerini devam ettirmeleri sağlanmış oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: