Çingeneler, açlıkla cebelleşiyor

SOFYA (İHA) - Bulgaristan'da, ekonomik kriz ve işsizliğin getirdiği açlıkla cebelleşen Bulgar Çingeneleri, geçinebilmek için çocuklarını satıyor. Kanlarını 25 euro karşılığında devlete ait kan bankalarına veren Çingeneler, ağızlarına bir parça et atabilmek için fare avına çıkıyor.

Çingeneler, verdikleri 400 gram kan karşılığında 25 euro, 2 çikolata ve 1 paket meyve suyu alıyor. Çingeneler, her kan satışından sonra kavanozu tekrar doldurmak için 2 ay bekliyor. Çingeneler, korkunç açlık ve sefalet şartlarında ağızlarına bir parça et atabilmek için bazen fare avlamak zorunda bile kalıyor. Kimisi ise organlarını, örneğin böbreklerinden birisini, Batı Avrupa'ya satabilmenin yollarını arıyor. Daha uyanık olanlar, Avrupa'yı dolaşıp, yasa dışı yollarla Almanya üzerinden Amerika'ya organ nakli yapan tacirlerle gizlice anlaşıyor.

Reklam
Reklam

Yetimhanelerin hasta çocuk bile sattıklarına dair resmi bilgiler bulunuyor. Bu çocukların evlat edinilmesi için arabuluculuk yapanlar, Hindistan'daki en büyük uluslararası bağış merkeziyle temas halinde bulunuyor. Skandal niteliğindeki bu imkan, Çingenelere pek korkunç gelmiyor. Çingeneler, çocuklarını satmaktan çekinmiyor.