Çini "yol"u

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılacak ‘Yol’ adlı sergi, çini sanatçısı Fatma Şan’ın el emeği ve...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılacak ‘Yol’ adlı sergi, çini sanatçısı Fatma Şan’ın el emeği ve göz nuru eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

Sanatçının ilk kişisel sergisi olan ‘Yol’, bu yıl Taksim Sanat Galerisi ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin ardından 3 Aralık Pazartesi gününden itibaren Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 15 Aralık Cumartesi gününe gezilebilecek sergi, çini sanatına geleneksel formlardan kopmadan sunduğu yeni bakış açısı ve çağdaş yorumla dikkatleri çekiyor. Eserlerde daha önce çalışılmamış ‘incir’ ve ‘Nilüfer çiçeği’ gibi stilizasyonların yanı sıra az kullanılmış ‘ejder’ ve ‘anka’, ‘tTers lale’ ve daha sık görülen ‘yelkenli’ gibi unsurların tamamı da daire formunda tasarlanmış. Sergideki çalışmalarının hepsini siyah ve mavi üzerine kurgulayan sanatçı, sergisini Aralık 2011’de ölen Türk çini sanatının büyük ustası Faik Kırımlı’nın hatırasına ithaf ediyor. Şan’ın ‘Yol’ sergisinin açılışı 3 Aralık Pazartesi günü saat 18.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: