Çinli işadamları heyeti yatırım kararı aldıkları bölgeyi ziyaret etti

Ekonomik işbirliği imkanlarını araştırmak üzere yaklaşık bir yıl önce Isparta, Antalya ve Burdur’u ziyaret eden...

Ekonomik işbirliği imkanlarını araştırmak üzere yaklaşık bir yıl önce Isparta, Antalya ve Burdur’u ziyaret eden Çin ticari heyeti, yatırım fırsatlarını değerlendirmek için tekrar Türkiye'ye geldi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde çalışmalarını tamamladıklarını ve yatırım kararı aldıklarını ifade eden konuk heyet, Isparta’da elektrikli otomobil, traktör, güneş enerjisi sistemleri, motosiklet, rüzgar panelleri gibi ürünler başta olmak üzereÇin’de üretilen ürünleri büyük bir salonda sergileyip pazar araştırması yapacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Borsa Yatırım Limited Şirketi Başkanı Jiao Qibin ve Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli’den oluşan konuk heyet, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ve Belediye Meclis Üyesi Salih Serçe eşliğinde BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve uzmanlarla biraraya geldi.

Çinli ticari heyet, yatırım planlanan alanların tespiti için elektrikli otomobil ve bisiklet, güneş panelleri, günısı sistemleri, mini traktör, çiftçiler için 3 tekerlekli taşıyıcı gibi ürünleri büyük bir salonda sergileyeceklerini, ürünlerin teşhiri sırasında potansiyeli belirlememek istediklerini ifade etti. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, belediyenin de desteklediği üretimin Isparta’da yapılacağını ve Türk malı olarak dünya piyasasına sunulacağını söyledi.

Yenilenebilir enerji, havacılık teknolojisi, elektrikli otomobil üretimi ile ilgili yatırımların şu an için fırsat olduğu ve rekabet problemi yaşamayacaklarını söyleyen BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Çinli yatırımcıların Isparta Belediyesi ile birlikte hareket etmesinin ve çok ortaklı bir yatırım planlamalarının sevindirici olduğunu söyledi. BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren önemli bir kamu kurumu olduğunu vurgulayan Engin, yatırım sürecinde ve sonrasında her türlü katkı ile desteğe hazır olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Hebei Eyalet Başkanı tarafından gönderilen porselen çay seti takımı BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’e takdim edilirken, Çinli heyete ziyaret anısına plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz