Çinli İşadamlarından Denizli'ye Ziyaret

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü (CIRCIR) ile Kang Ping Jin...

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü (CIRCIR) ile Kang Ping Jin Sha Group üyesi işadamlarını makamında kabul etti.

CIRCIR Enstitüsü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian önderliğindeki Çin heyeti, Başkan Zolan’la bir süre görüştü. Denizli İşadamları Derneği’nin (DİAD) davetlisi olarak iki gündür kentte bulunan Çinli işadamları, Denizli’deki Pamukkale, Karahayıt ile Laodikya antik kentini gezme fırsatı bulduklarını ifade etti.

DİAD Başkanı Erdem Aydın, Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu’nun (TUSKON) davetlisi olarak Çin heyetinin Denizli’ye geldiğini belirterek, “TUSKON vesilesiyle ülkemize geldiklerinde Denizli’ye davet ettik. İki gündür şehrimizin birçok yerini gezdiler. CIRCIR, Çin hükümeti gözünde en itibarlı enstitüdür. Enstitü, 400 tane profesörü içinde barındıran düşünce kuruluşudur. Heyetimizde aynı zamanda büyük çaplı bir müteahhit firmanın genel müdürü de bulunuyor” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Osman Zolan ise Denizli’nin bir sanayi şehri olduğunu belirterek, “Denizli Türkiye’de en fazla ihracat yapan 8'inci ildir. Turizm alanında da gelişmiştir. Pamukkale dünyada eşi benzeri olmayan güzelliğe sahiptir. Yılda 2 milyon turist ağırlıyoruz. Tarımsal anlamda da birçok meyve sebze üretiliyor. Bugün dünyanın 164 farklı ülkesine ihracat yapılıyor. Çin de olağan üstü gelişiyor. 2011’de en fazla büyüyen ülkeydi. Türkiye’de ardından geliyordu. Bu başarı işbirliğiyle birlikte büyütülürse daha da başarılı olur” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, CIRCIR Enstitüsü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian’a çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: