Çinliler Yenimahalle'de

Yenimahalle Belediyesi ile Guangzhou Tianhe Belediyesi arasında dostluk ve işbirliği anlaşması imzalandı.

Yenimahalle Belediyesi ile Guangzhou Tianhe Belediyesi arasında dostluk ve işbirliği anlaşması imzalandı.

Tianhe Belediye Başkan Yardımcısı Huang Biao öncülüğünde gelen heyet, Anıtkabir başta olmak üzere Ankara'nın birçok yerini gezdi. Geçtiğimiz aylarda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve heyetini Guangzhou'da ağırlayan Çinliler, dostluk anlaşması yapmak için geldikleri Yenimahalle'yi çok beğendiler.

Tianhe Belediyesi'nden gelen heyeti makamında ağırlayan Yaşar, "Ziyaretinizden çok memnun oldum, misafirimiz olduğunuz için teşekkür ederiz. Halklarımızın birbirini sosyal ve ekonomik anlamda tanıması gelişmemiz için olumlu bir faktördür. Türkiye'nin Başkenti olan Ankara'dan güzel anılarla, iyi izlenimlerle ayrılmanızı diliyorum. Tianhe ziyaretimiz sırasında sizlerle birlikte Yenimahalle'de iki belediye için dostluk parkı yapacağımızdan bahsetmiştik, park yapımı en kısa zamanda bitecek ve Yenimahalle, Tianhe Belediyesinin ortak bir parkı olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Yenimahalle Belediyesi'nin misafirperverliğinden memnuniyetlerini dile getiren Huang ise "Kardeş belediye olarak beraber güzel çalışmalar yapmayı diliyorum. Çin'de bu yıl seçim yılı olduğu için dış ülkelerden çok misafirimiz olmadı. Sizler geldiniz Tianhe şehrini sizlere tanıttık. Biz de sizin belediyenizi hizmetlerinizi görmek ve dostluk anlaşmamızı imzalamak için geldik, göstermiş olduğunuz ilgiden çok memnun kaldık. Yenimahalle'de birçok inşaat dikkatimizi çekti. Gelişen ve büyüyen bir ilçesiniz" diye konuştu.

Tianhe Belediyesi'nden gelen heyet, Yenimahalle Belediyesi'nin yaptığı hizmet binalarını gezdi. Çinliler, geçen hafta açılışı yapılan Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi'ne hayran kaldılar. Sanat Merkezi'nde bulunan tiyatro salonlarını, sergileri gezen heyet, sergide bulunan resimleri de yakından incelediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: