Cinsel sorunları olan kişilerin depresyona girdiklerini, aile düzenlerinin bozulduğunu ve eşlerin boşanma noktasına geldiğini belirten Hattat, bunun cinselliğin tabu olarak kabul edilmesinden kaynaklandığını kaydetti.
Hattat yaptıkları araştırmanın, Türkiye'de 10 kişiden 4'ünün cinsel sorunlarını kimseye anlatmadığını, 10 kişiden sadece 1'inin doktora başvurduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Her bölgeden 2 bin insanla yapılan araştırma sonucuna göre 10 kişiden 7'sinde cinsel fonksiyon bozukluğu bulunduğunu kaydeden Hattat, "Ancak, bu sorun hafif, orta ve şiddetli olmak üzere üçe ayrılır. Bunun için yüzde 70 ileri derecede hasta diyemiyoruz" dedi.
Cinselliğin tabu olmadığını vurgulayan Hattat, "Basit bir problem için hocaya gidiliyor, muska yazılıyor. Bize gelindiğinde ise çok geç kalınmış oluyor. İnsanlar çözümü olmayan bir derde düştüklerini sanıyorlar. Evli arkadaşlarına sorarak cinsellik hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar. Bilgiler de anlatıla anlatıla değişiyor" diye konuştu.
Bütün dünyada insanların kimliklerini açıklamadan cinsel sorunları hakkında bilgi alabilecekleri telefon hatları bulunduğunu ifade eden Hattat, şöyle konuştu: "2002'de Avrupa'da 15 ülkede organize olan Avrupa Cinsel Sağlık Derneği'nin (ESDA) üyesi olduk ve kurduğumuz telefon hattından bugüne dek 60 bin kişi yararlandı. 212-282 01 01 numaralı telefonu aradığınızda karşınıza sanal bir sekreter çıkıyor ve bilgi almak istediğiniz konularda sizi diğer bölümlere bağlıyor."