Cinsel isteği artıran besinler! İyi bir cinsel güç için baş tacı edeceksiniz

Birçok araştırmaya göre bazı yiyecekler adeta afrodizyak etkisi yaratıyor, cinsel isteği artırıyor. Örneğin domates ve kayısı sağlığa faydalı olduğu kadar cinsel güce de katkı sağlıyor. Bakalım cinsel isteği artıran besinler arasında başka neler var?

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre orgazm sonrasında penisteki kan akışının yiyeceklerle hızlandığı tespit edilmiş. Portakal ve çikolatalı tatlılar ise kan akışını en çok etkileyen besinlerden. Çin de yapılan araştırmalara göre, yiyecekler mideyi olduğu kadar libidoyu da besliyor. o halde cinsel isteği artıran ve cinsel gücü artıran besinler neymiş görelim.

İngiliz araştırmacılara göre de sağlık için önemli olan besinlerin çoğu aynı zamanda birer seks iksiri. Uzman diyetisyenler ise bir çok faydalı ve cinsel gücü olumlu etkileyen besinlerin tüketiminde miktarın önemli olduğunu söylüyor!

Reklam
Reklam

Günlük yaşamdaki sorunlar cinsel yaşamı olumsuz etkilemektedir. Sağlıklı bir cinsellik için her şeyden önce bol oksijen, güneş ışığı, temiz hava, egzersiz, yeterli ve düzgün uyku gerekmektedir. Çünkü bu saydıklarımız aşağıda sayacaklarımızdan daha güçlü bir afrodizyaktır.

Eski çağlardan beri insanoğlunun ilgisini çeken afrodizyaklar, özellikle Uzakdoğu kökenli öğretilerde geniş biçimde yer alıyor. Sözgelimi, seks sanatı olarak bilinen Taoculuk' ta besinler "yin" ve "yang" olarak ikiye ayrılıyor.

Kadınlar için yin, erkekler için yang türü besinler öneriliyor. Yin besinler; yeşil ve lifli sebzeler, az miktarda balık eti ile meyve ve baklagillerden oluşuyor. Yang gıdalar ise; tuzlu ve fazla pişmiş yiyecekler ile kök bitkiler, hayvansal besinler ve hububatları kapsıyor.

Taocu felsefe, insanların bu beslenme tipine uyduklarında cinsel hayatlarının sorunsuz olacağını iddaa ediyor. Hindistan'daki bazı yoga öğretilerinde fazla şekerli yiyeceklerden kaçınılması istenirken, Çinliler polen içeren gıdalar alınmasını tavsiye ediyorlar...

Reklam
Reklam

Genel anlamda bu şekilde bir ayrım yapılabilir.

CİNSEL İSTEĞİ ARTIRAN BESİNLER

Domates ve kayısının etkileri;

Cerrahpaşa Tıp Fakültesine yapılan araştırmalarda domates ve kayısıda bulunan PP vitaminin cinsel performansı ve isteği artırdığını kanıtlandı. Hem C vitamini hem de PP vitamini açısından zengin olan domatesi sofraların baş tacı etmek doğru olur...

Cinsel performansı artıran maddelerin başında iyot ve B vitamini geliyor

B vitamini en çok buğdayda bulunuyor. Ayrıca C vitaminini de unutmamak gerekiyor. C vitamini almanın en ideal yolu ise sabah kahvaltısında ya da ara öğünlerden birinde bir kase çilek yada kivi yemek. Ayrıca yeşil sebzelerde, portakal, mandalina ve greyfurtta da C vitamini olduğunu biliyoruz.

Özellikle erkekler günlük çinko alımına dikkat etmelidir. Çünkü çinko, erkeğin sperm üretimini artıran mineraller arasında yer alıyor. Erkeklerin pırasa, lahana türü sebzeleri bolca tüketmesi gerekiyor.

-İçinde, su, karbonhidratlar, fosfor, demir, manganez, bakır, sodyum ve kalsiyum gibi madensel tuzlar, B, B1, B6, K, PP vitaminleri bulunan patates çok zengin bir besindir.

Reklam
Reklam

Patates mide gazlarını giderir, mide gastritleri ve ülserlerine karşı ilaçtır! Şeker hastalarına dokunmaz. Hemoroid tedavisinde etkilidir. Patatesin yapısında su bulunduğu için, vücudun su ihtiyacını da karşılar. Yapısında fosfor bulunduğu için patates erkeğin cinsel gücünü arttırır.

-Zencefil tam bir afrodizyak;

Zencefil seks hayatınızı etkileyecek mucizevi bitkilerin başında geliyor. Çünkü zencefil, kan dolaşımını güçlendiriyor ve düzene sokuyor. Erkeklerin ereksiyonunda kan dolaşımının düzenli olmasının ne kadar önemli olduğunu bir daha hatırlatırlatalım. Zencefilin gücünü görmek için akşam yemeğine bir tutam ekleyin.