Cinsel Istismardan Yargılanan Sanığa 17 Yıl Hapis Cezası

Erzurum'da küçük yaştaki erkek çocuğuna "cinsel istismar"da bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'da küçük yaştaki erkek çocuğuna "cinsel istismar"da bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık Vedat D. ile avukatının katıldığı duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan ve dosyaya konulan rapor okundu. Mahkeme başkanı Seval Akkaş, yazılan müzekkereye Büyükçekme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen cevapta, mağdurun ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğini söyledi. Duruşmada daha sonra Cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayyayla, mahkeme sunduğu esas hakkındaki mütalaasını anımsattı. Ayyayla, mevcut delil durumu ve belgeler ışığında sanığın üzerine atılı "çocuğun cinsel istismarı" suçunu işlediğini belirterek, cezalandırılmasını talep etti. Sanık Vedat D. ve avukatı da mütalaayı kabul etmediklerini, tutuklulukta geçirilen sürenin göz önüne alınarak tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, "Cebir ve tehdit kullanmak suretiyle" Vedat D'nin üzerine atılı suçu işlediği kanaatine vararak, sanığı 17 yıl hapis cezasına çarptırdı. Erzurum'un Pasinler ilçesinde 23 Temmuz 2008 yılında Vedat D, metruk bir binada S.B. adlı çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanıyordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: