Cinsel Performans Nasıl Artar?

Seks hayatınızı canlandırmanızı ve performansınızı artırmanızı sağlayan öneriler.

Seks en iyi ilaçtır: Seksin uykuyu desteklediğini, bağışıklık sistemini canlandırdığını ve ilişkileri güçlendirdiğini biliyoruz. Ancak uzun bir günden sonra yastığa sarılıp uyumaktan başka bir şey yapacak haliniz kalmayabilir.

Ancak günlük hayatınızda sekse yer vermeniz sizi canlandırır, cinsel sorunlarınızı ortadan kaldırır.

Daha enerjik hissedersiniz. Enerjiniz artıkça daha sık seks yaparsınız. "Daha Genç ve Seksi Siz: Hayatınızdaki En İyi Seksi Yaparak 15 Yaş Genç Görünün ve Hissedin" adlı kitabın yazarı Dr. Eric R. Braverman'dan öneriler.

Reklam
Reklam

**Libido artırıcı yiyecekler yiyin

**

İncir, köy peyniri, fındık, ceviz, badem, biftek, bitter çikolata ve yumurta yiyin. Muz, istiridye gibi afrodizyak etkili yiyecekleri de tüketebilirsiniz.

- - - - - -

Baharatlara ağırlık verin

Yemeklere eklediğiniz baharat size enerji verir. Acı biberler, gsarımsak kan akışını hızlandırır orgazma katkıda bulunur. Kara biber, kırmızı biber ve zencefil de seksüel enerjiyi artırır.

- - - - - - **Alkol ve sigarayı bırakın


Alkol testesteron seviyesini etkiler, tüm kadınlar kendini halsiz hisseder. Erkekler de ereksiyon sorununun yaşanmasına neden olur. Nikotin ayrıca, seks isteğini öldürür.
**


Kahve ve çaya ara verin

Çay ve kayvenin içindeki kafein seks performansının kısa sürmesine neden olur. Kan pompalanmasını etkiler. Bunun yerine günde 2 kez yeşil çay için.

Reklam
Reklam

Şekeri azaltın

Şeker seks isteğine neden olan vücudunuzdaki seks hormonu dopamini bitirir. Bu tür şeyler yaşamamak için beslemenize şeker yerine hindistan cevizi, kimyon ve tatlı kakao ekleyin.


Hareket edin

Egzersiz beyin kimyasallarını sadece koşmayı sağlamak için artırmaz. Egzersiz ayrıca, testesteron üretimine de yardımcı olur. Bu da seks hızınızı artırır. Düzenli egzersiz yapanların seks isteği duyması kolay olur ve orgazma ulaşmaları hızlı olur. Uzmanlar günde 20-30 dakika egzersiz yapılmasını öneriyor.


Ön sevişmeye odaklanın

Ön sevişme çiftlerin birbirini anlamasını sağlar. Erkeklerde ereksiyonu güçlendirir, erkeklere göre daha zor tahrik olan kadınların seksten zevk almalarını sağlar. Ön sevişmeyi uzun tutumaz ve önemsemezseniz birbirinizden giderek uzaklaşırsınız. Birlikte duş alın, birbirinize seksi masajlar yapın ve öpüşmenin gücünü asla hafife almayın.


İyi uyuyun

Uykusuzluk kendinizi iyi hissetmenizi ve seksten keyif almanızı sağlayan serotonin eksikliğinin sonucudur. İyi bir seks için günde en az 7 saat uyumanız gerekir. Öğleden sonra ve akşam üzeri şekerlemelerinden ve aşırı uykudan uzak durun. İyi bir uyku için yatağa gitmeden önce sizi rahatlatan ve dinlendiren şeyler yapın.

Reklam
Reklam

Bol su için

Günde 8 bardak suyu sadece zayıflamak için içmeyin. Çok su içmek dopamin seviyenizi de artırdığı için seks hayatınızı da canlandırır. Su seviyesi iyi olan bir vücut partneriyle seks yaparken çok daha rahat olur.


Stresten uzak durun

Stres cortisolü yükseltir, doğal olarak seks hızını düşürür. Bitkin mi hissediyorsunuz? O halde kendinizi rahatlatacak, stresten uzaklaştıracak şeyler yapın. Seks de stres azaltıcıdır.