''Cinsel zeka her yaşta geliştirilir''

İstanbul (AA)- Dünyaca ünlü Amerikalı aile terapisti Dr. Marty Klein, cinsel zekanın her yaşta geliştirilebileceğini, bunun için de çiftlerin birbirleriyle iletişim kurmaları gerektiğini söyledi.

Focus dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Cinsel Zeka Semineri"nde konuşan Klein, cinsel mutluluk için cinsel zekanın önemli olduğunu vurguladı.
Diğer tüm faaliyetlerde olduğu gibi cinsellikte de insanların birbiriyle temasının önemli olduğunu kaydeden Klein, cinselliğin, "sadece genç ve güzel insanlar arasında olabileceği" gibi pek çok yanlış algılamalar bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Klein, cinsellikle ilgili tabuların da ancak konuşularak, iletişim kurularak yıkılabileceğini, eşlerin bu konuda birbirlerine soru sormaları gerektiğini belirtti.
İnsanları cinsellikle ilgili birbirlerine soru sormaya yöneltme konusunda medyaya da büyük görevler düştüğünü anlatan Klein, pek çok erkeğin, cinsel fonksiyon bozukluğu yaşamasına rağmen, bunu, eşleri, doktoru ya da en iyi arkadaşıyla paylaşmadığını ifade etti.

Klein, cinsellikle ilgili sorunlar yaşayan çiftlerin bunu paylaşmamaları halinde, bir süre sonra birbirlerinden uzaklaşmaya başladıklarını kaydederek, "İnsanlara cinsellikle ilgili sorunları konuşmalarının hata olduğu öğretiliyor. Her iki taraf için de bu esrarengiz bir şeymiş gibi gösteriliyor. Oysa insanların cinsellikle ilgili belli bir kelime dağarcığına ihtiyacı var. Bu kelimeleri kullanmadan iyi iletişim kurulamaz" dedi.

Cinsel sorunların çözümünde terapinin önemli olduğunu, ancak en son başvurulması gereken yol olduğunu belirten Klein, ilişki öncesi alkol, antidepresan ve madde kullanmanın yanlış olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Marty Klein, çiftlerin genelde kendilerine cinsel sorunlarıyla ilgili "aşıktık, evlenince düzelir diye umuyorduk" cevabını verdiğini anlatarak, "Eğer seks bir kişi için çok önemliyse, baştan kiminle birlikte olacağını iyi düşünmeli ve ona göre karar vermeli" diye konuştu.