Cinsiyet ve Sperm Dönmesi

Son zamanlarda cinsiyet seçimi için sperm-dönmesi hakkında konuşuyordum. Bunun işe yaracağı hususunda bir kanıt varsa açıklamanızı rica ediyorum.

Soru: Son zamanlarda cinsiyet seçimi için sperm-dönmesi hakkında konuşuyordum. Bunun işe yaracağı hususunda bir kanıt varsa açıklamanızı rica ediyorum.

Cevap: Bu test, Percoll dansite (yoğunluk) gardiyent santrifufasyon prosedürü olarak adlandırıldı. Oldukça pahalı, Y ( erkek) spermden ayırma X ( dişi) sperm için zaman method harcadı. Bu prosedür, eşeysel dizorderun aile soyuyla bir çifte yardımcı olmak için kullanılabilinir.

Döngü sonrasında, Y spermi yüzeye yaklaşırken derinlerde bulunan daha büyük sayılar içerisinde X-taşıyan spermin bulunabilineceği söylenir. Birkaç rapor, % 77 aşan bir sayıyla seçme efisiyonlarını öneriyor.

Reklam
Reklam

Sperm baş boyutta veya motiliteteki farklılığın X- ve Y- taşıyan spermin ayırt edilmesini kolaylaştırdığı görülür, ama destekleyici bilgi çelişkili olur. Bir çalışmada, üst (Y) fraksiyondan gelen spermi karşılaştırdığında alt (X) fraksiyonunda oluşan sperm, üçlü yüksek bir motiliteye sahipti. Sonuçlar, üst (Y) fraksiyon spermi karşılaştırıldığında alt (X) fraksiyon spermi daha yüksek motilite, progresyon ve aşırı faaliyatsiyona sahipti.

Sperm döngü hakkında verdiğim bilginin sizin için yeterli olduğunu umuyorum.