'Çırak Aranıyor' oyunu çocuklar için sahne aldı

Ankara'da Elmadağ Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde çocuklara yönelik 'Çırak Aranıyor' adlı oyun Elmadağ...

Ankara'da Elmadağ Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde çocuklara yönelik 'Çırak Aranıyor' adlı oyun Elmadağ Düğün Salonu'nda sahnelendi. Ücretsiz olarak sahnelenen oyunu ilçe genelindeki okullardan gelen 400 öğrenci izledi.
Tiyatrocu Osman Cavcı, sanatsal faaliyetlerin çocukların yaratıcılıklarının gelişmesinde olumlu etkileri olduğunun bilindiğine işaret etti.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Cavcı, "Bu faaliyetlerin içinde çocuk tiyatrosu, hem görsel hem de işitsel özellik taşıdığı için diğer sanat dallarından farklı olarak çocuğun gelişiminde en etkin olabilen sanat dallarının başında yer almakta. Tiyatronun çocukların eğitilmelerinde amaç değil, araç olarak kullanılması önemli olandır.” dedi.
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de "Burada eğlenceli anlatım tarzıyla ve genellikle eğitici amaçlarla kaleme alınmış olan çocukların yetişme ve gelişmesinde, kültür ve bilgi yönünden zenginleşmesinde, davranış ve beceri kazanmasında çocuk tiyatrolarının önemini bir kez daha görmüş olduk. Emeği geçen tiyatro oyuncularımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Başkan Şahin, Belediye Kent Tiyatrosu tarafından ocak ayı içerisinde de “Elma Dede” ve “Nasrettin Hoca” adlı 2 oyunun sahneleneceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz