Çıralı'daki Yıkımlar

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı'da iki gündür süren Sit alanı içindeki işletmelerin yıkımına, bölgede tatil...

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı'da iki gündür süren Sit alanı içindeki işletmelerin yıkımına, bölgede tatil yapan Alman ve Rus turistler tepki gösterdi. Turistler ağaçların içerisindeki evlerin yıkılmamasını, yerlerine büyük betonarme otellerin yapılmamasını istedi.

Antalya'ya 60 kilometre mesafedeki Kemer'e bağlı Ulupınar köyü içerisindeki Çıralı'da, Sit alanı içindeki işletmelerin yıkımına orada tatillerini geçiren Alman ve Rus turistler tepki gösterdi. Gözlerinin önünde yıkılan evler için çok üzüldüklerini söyleyen Alman uyruklu Bernhard Leue yıkımın ardından ne yapılacağını bilmedikleri için endişelendiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Güzel bir mekanın doğayı koruma adı altında mahvedildiğini söyleyen Leue, "Bunun arkasında hakikaten neyin gizli olduğu çok şüpheli. Biz de bundan endişe ediyoruz" dedi.

Yıkım işlerinden rahatsız olduklarını ve üzüldüklerini söyleyen Alman turist Caroline Wünscha ise "Burada doğal bir turizm olduğu için çok seviyoruz. İnsanların sevgiyle yaptığı bağlar, bahçeler yok ediliyor. Bir de arkasından ne geleceği, büyük otellerle ilerleyen yıllarda başka türlü turizm merkezinin yapılması bizi üzüyor. Burası yıllardır geldiğim ve çok sevdiğim bir yer. Ben buraya büyük otel olmadığı için geliyorum. Yeni otel dikerlerse artık buraya da gelemeyiz" şeklinde konuştu.

Moskova'dan gelen Svetlana Novikova da, Çıralı'nın inanılmaz güzel bir yer olduğunu söyledi. Buraya ikinci defa geldiğini anlatan Novikova, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben birçok Avrupa ülkelerine gittim, ama böyle bir yer şu ana kadar göremedik. Burası korunması gereken bir bölge. Burada büyük bina yok, ev sahipleri bizi misafir olarak kabul ediyor ve arkadaş oluyoruz. Buranın alternatifi yok. Burada hiçbir şeye dokunmamaları gerekiyor. Her şeyden önce burası Sit alanı. Gelin Çıralı'yı rahat bırakalım,

Reklam
Reklam

burada büyük otellere gerek yok. Elimizde olanlar zaten çok güzel. Eğer burada her şeyi dağıtırlarsa Avrupa'da böyle bir yer bulamayız. Bizim için gözümüzün önünde evlerin yıkılması bir faciadır. Dinlenmeye alıştığımız yeri kaybediyoruz. Alternatifini bulamayacağız. Çok üzgünüz. Çıralı'yı rahat bırakın"

Çıralı'ya 5 yıldır geldiğini kaydeden Nastya Martinova ise bu bölgeye turist olarak değil, misafir olarak geldiğini söyledi. Evlerinde konakladıkları insanlarla arkadaş olduklarını anlatan Martinova, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bu insanlar için çok üzülüyoruz. Ben burayı kendi yazlığım gibi görüyorum. O yüzden burada otel görmek istemiyorum. Umut ediyorum ki bu sorun çözülür ve hiçbir şeye dokunmazlar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: