Cisco ve Microsoft güçlerini birleştiriyor

İSTANBUL (İHA) - Cisco ve Microsoft, ortak müşterilerinin karşılaşabilecekleri güvenlik tehdidini azaltmak ve çözümler üretmek amacı ile güvenlik teknolojilerini paylaşmak ve uyumlu hale getirmek üzere işbirliği yapacak.

Microsoft ve Cisco'nun açıklamış olduğu işbirliği çerçevesinde iki şirket karşılıklı olarak ağ güvenlik teknolojilerini paylaşacaklarını ve birbirleri ile entegre edeceklerini açıkladı. Bu işbirliğinin ortak müşterilerin artan güvenlik tehditlerine karşı çözümler üretmek olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

İşbirliği çercevesinde ağ kaynaklarına güvenli erişimi sağlamak amacıyla firmalar Cisco Network Admissions Control (NAC) (Cisco Ağ Girişleri Kontrolü) ve Microsoft Network Access Protection (NAP) (Microsoft Ağ Girişi Koruması) birbiriyle uyumlu olmasına yönelik bilgi paylaşımında bulunacak.

Bu çalışma, Cisco'nun ağ altyapısının güvenlik yeteneğini Microsoft'un Windows ürünündeki güvenlik sistemleri ile uyumlu hale getirerek müşterilere tek ve birbirleriyle uyumlu çözüme sahip olma olanağı sağlayacak.

IT araştırma, danışmanlık hizmetleri ve stratejik danışmanlık alanlarında önde gelen firmalardan biri olan META Grubu Başkan Yardımcısı Chris Byrnes, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İş alanındaki büyüme konusunda teknolojiye güvenmeye devam edeceksek, ağa girişlerde güvenlik, en gerekli unsur. Bu işbirliği, güvenlik alanında gereklilik olarak tanımladıkları birlikte-çalışma ve standartların oluşturulması açısından güçlü bir gayretin habercisi. Daha geniş birlikte-çalışma ve firmaların iş-ortakları ekosistemleri ile bu iki şirket hem müşterilerin hem de sektörün yararına önemli bir çalışma gerçekleştiriyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Steve Ballmer de, "Cisco ile gerçekleştirdiğimiz bu önemli işbirliği, Microsoft'un müşterileri için daha güvenli bir bilgisayar ortamı oluşturma konusundaki kararlılığının altını bir kez daha çiziyor" diye konuştu.