Çitçiye Tohum Ve Meyve Fidanı

Köylerde tarımsal verimi ve ürün çeşidini arttırarak refah seviyesini yükseltmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu...

Köylerde tarımsal verimi ve ürün çeşidini arttırarak refah seviyesini yükseltmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda çeşitli projeler gerçekleştiriyor.

Kaliteli yem ve meyve tohumu projesi kapsamında Derince Kaşıkçı köyünde çiftçilik yapan Mustafa Yıldırım’a 5 dönüm alana ekilmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak tarafından Karamba tohumu verildi. Başkan Vekili Özak, Büyükşehir Belediyesinin bu tür projeleri uygulamaya devam edeceğini köylerin gelişimi için çalışacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Köylüye kaliteli yem tohumu ve meyve fidanı veren Büyükşehir Belediyesi, birim başına daha fazla ürün alınmasını sağlıyor. Kaliteli yem hayvancılığın gelişmesini sağlarken çeşitli meyve fidanları da yeni pazarlar oluşturarak çiftçinin kazancını artırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği, Kocaeli’nin tüm köylerine yem tohumu dağıtıyor. Ucuz, ekonomik ve kaliteli kaba yem üretimi sağlayan bu yem tohumları hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunuyor.

Bu amaçla yem bitkisini ekecek çiftçilere 256 dönümlük yem bitkisi tohumları olan Karamba, Köykur, Gelibolu buğdayı verildi. Bunların yanında köylerde deneme amaçlı vişne, kiraz, böğürtlen, asma, kivi, ceviz ve zeytinden oluşan 2 bin 920 meyve fidanı dağıtılıyor. Bu fidanlar 38 dönümlük bir alana dikilecek. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler deneme amaçlı üretim sahaları kuruyorlar. Köylere verilen tohum ve fidanlar teknik elemanların gözetiminde ekilip dikiliyor, her safhası bire bir takip ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: