Citi'den Türk hisse senetlerini satın tavsiyesi

Citi, geçtiğimiz hafta Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve bu hafta 50'ye yakın emekli ve muazzaf askerin gözaltına alınmasının Türkiye'yi tekrar politik belirsizlik ortamına ittiğini, ülkede reel faizlerin tarihi düşük seviyelerde olmasının da, Türkiye'yi risk iştahında her hangi bir düşüşe karşı bir tampondan yoksun bıraktığını vurguladı.

Türkiye'de erken seçim kararı alınması halinde bunun piyasa için büyük bir zorluk olacağını ifade eden Citi, yatırımcıların son yıllarda politik gelişmelere giderek daha fazla alıştığını ancak, erken seçimin daha geçimsiz bir parlamento ortamına geri dönülmesi endişelerini geri getirmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Tahvil ve TL'nin politik gelişmeler karşısında kayda değer şekilde iyi dayandığını belirten Citi, ancak her hangi bir kötüleşme yaşanması halinde bunun hisse senetleri üzerinde daha da baskı yaratacağını işaret etti.

Türkiye için tavsiyesini 'nötr'e indiren Citi, bununla birlikte Türk hisse senetlerinin hikayesinin hala beğendiğini ve Türkiye için düşük enflasyonun daha geniş hissedilmeye başlaması ile CEEMEA içinde karlarda büyümenin motoru olma potansiyeli gördüğünü belirtti. Bununla birlikte şu an için daha ihtiyatlı bir tavır takınmanın akıllıca olacağına inandığını da vurguladı.