Çıtırık: "avukatlık Mesleği Her Yargı Paketiyle Geriye Gidiyor"

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, mesleğin her her yargı paketiyle geriye gittiğini savunarak, "Artık...

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, mesleğin her her yargı paketiyle geriye gittiğini savunarak, "Artık yeni bir hukuk fakültesi kurulacaksa, baroların görüşü alınmalı" dedi.

Çukurova Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇUSİAD) Başkanı Avukat Hare Arabacı Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin ziyareti sırasında konuşan Çıtırık, "Türkiye’de insanların her türlü düşüncelerini söyleyebilmeli. Söz ve düşüncelerden kimse rahatsızlık duymamalı. Konuşarak, tartışarak, bireyi özgürleştirerek ülkemizi daha da ileriye taşıyabiliriz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ülkenin her alanda yetişmiş kalifiye insan gücüne ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Çıtırık, şöyle devam etti:

"Bu konuda devletin ilgili kurumları iyi çalışmalı ve projelerle gençlere farklı alanlarda ülkemizin ara eleman sıkıntısını gidermelidir diye düşünüyorum. Herkesin, hukukçu, mühendis, doktor, gazeteci olması gibi bir şey düşünülemez. Şu anda Adana’ya her yıl 130 stajyer avukat gelmekte. Her yargı paketiyle geriye giden bir mesleğimiz var. Artık, biz diyoruz ki; yeni bir hukuk fakültesi kurulacaksa, baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin de görüşü alınmalı. Bu ayrımı yapmalıyız. Nitelikli, nicelikli hukukçular, mimarlar, mühendisler yetişmelidir.”

ÇUSİAD Başkanı Hare Arabacı Özdemir de her meslekten bir kişi ile kurulan derneklerinin amacının toplumun her kesimine ulaşarak çalışan, proje üreten insanların yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Av. Özdemir, "Projelerimiz arasında ‘Bilinçli Kadın, Bilinçli Toplum’ başlıklı bir çalışmamız bulunuyor. Burada amacımız kadınlarımızın aile içinde hukuki haklarının ne olduğunu bilmelerine yardımcı olacağız. Ayrıca, ilk yardım kursları projelerimiz arasındadır. Baro olarak sizlerin de yanımızda olmanızı istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: