City ile United'ın farkı Van Persie

Daily Telegraph Manchester United ile Manchester City rekabetinde United'ın ağır basmasının Van Persie faktörüne bağlı olduğunu yazdı.

United'ın Arsenal'dan transfer ettiği Van Persie 16 gol attı.

Daily Telegraph gazetesi, geçen sene Manchester City'nin transfer teklifini reddedip Manchester United'ı tercih eden Hollandalı golcü Van Persie'nin dengeleri değiştirdiğini yazıyor.

Van Persie, sezonun başından bu yana 18 maçta 16 gol attı.

Manchester City geçen sene gol farkıyla ve Manchester United'ın önünde şampiyon oldu.

City, geçen sezon bu başarıya ulaşırken Manchester United'ı iki maçta da yendi.

Daily Telegraph'daki haberde bu sezon Manchester United'ın City'yi evinde yenerek durumu değiştirdiğini belirtiyor; Ethiad Stadı'ndaki maçı United ekibinin 3-2 kazandığını hatırlatıyor.

Reklam
Reklam

2012-2013 sezonunun ilk yarısının sonuna gelindiğinde United'ın City'nin 7 puan önünde lider olduğu görülüyor.

Daily Telegraph'daki haberde 2012-2013'ün de City-United şampiyonluk rekabeti açısından bir önceki sezonun tekrarı olabileceğini, bu durumu değişterecek tek takımın Chelsea olacağını yazıyor.

Chelsea, City-Manchester ikilisinin rekabetine katılma yolunda dün akşam ağır bir darbe aldı ve Stamford Bridge'deki maçta lig sıralamasının sonundaki Queen's Park Rangers'a 1-0 yenildi.

Ferdinand'ın sözleri

Daily Telegraph, Manchester United'lı oyuncu Rio Ferdinand'ın geçen seneki durumdan derslerini aldıklarını söylediğini aktarıyor.

Ferdinand "Geçen sene dersimizi aldık, bu sezon City'i dikkate almayıp, kendi oyunumuza bakacağız" diyor.